О т днес до 20 август включително се забранява поддържането

...
О т днес до 20 август включително се забранява поддържането
Коментари Харесай

До 20 август се забранява поддържането на затревените площи и обработваемите земи

О т през днешния ден до 20 август в това число се не разрешава поддържането на непрекъснато затревените площи и обработваемите земи.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.



Забраната се постанова заради множеството пожари в страната през последните дни. Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков се лимитира косенето на трева, машинното разчистване (мулчиране), в това число и разчистване на шубраци. Причината е, че при тези действия досегът на селскостопанската техника с камъни може да провокира искри, които да доведат до пораждане на пожар.

Предвид рестриктивните мерки, за посочения интервал, земеделските стопани ще бъдат освободени от задължението да поддържат непрекъснато затревените площи и обработваемите земи и няма да търпят административни наказания от Държавен фонд „ Земеделие “.



МЗХГ припомня, че паленето на стърнища е неразрешено и сходни дейности се глобяват.

При неспазване на предписанията, шефовете на регионалните дирекции „ Земеделие “ в страната ще сформират актове за определяне на административните нарушавания, според Закона за отбрана при бедствия.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Вуте, какво работиш? - Преводач съм, Нане. - И какво превеждаш? - Превеждам воловете на дедо, от хълм на хълм... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМястото е имало паметна значителност най-малко две хилядолетия преди да бъде построен мегалитния комплексМеждувременно Алиансът по интензивно лекуване на първа линия разгласява протокол за лекуване при първи симптомиМакедония забрани на жителите да вървят в горите в цялата странаОт Министерство на външните работи напомнят, че всички непознати жители, пътуващи до Израел, би трябвало да получат авансово разрешениеКога България ще излезе от " зелената зона " за коронавиурсаТези инсекти опрашват 71% от 100-те селскостопански култури и по този начин обезпечават 90% от храните в светаА вие постоянно ли търсите отговор на житейските си проблеми в астрологиятаРаботодателските организации упорстват за пълноценна натовареност на държавното сдружение Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД " Ситуацията с високия ток на енергийната борса е овладяна ", означи служебният министър председател " Вчера взехме решение да продължим диалозите с Има Такъв Народ по политическата декларация с целите за бъдещото държавно управление ", сподели още НиноваИнцидентът се случи шест дни след смъртоносната офанзива против петролен танкер в ЗаливаХерцогинята на Съсекс стартира акция в поддръжка на дами, връщащи се на работаВлошеното качество на въздуха взема 40 000 жертви годишно във Франция, отбелязва АФПТя се е преподавала още по вавилонско времеКафето е втората най-търгувана стока в света след петролаВоди се следствие за причиняване на гибел в резултат на провокиран пожар в горския фонд, оповестиха от прокуратуратаОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР