О т Датската футболна асоциация обявиха, че на Кристиан Ериксен

...
О т Датската футболна асоциация обявиха, че на Кристиан Ериксен
Коментари Харесай

Имплантират сърдечен дефибрилатор на Ериксен

О т Датската футболна асоциация оповестиха, че на Кристиан Ериксен ще му бъде подложен сърдечен дефибрилатор, който да следи и контролира ритъма на сърцето му, оповестява

Кристиан Ериксен получи сърдечен арест по време на мача от UEFA EURO 2020™ против Финландия в събота. Ериксен припадна на терена малко преди почивката и единствено бързата интервенция на медицинския екип на стадион "Паркен " в Копенхаген избави живота му. В момента той се възвръща в болница.

"След като Кристиан мина през разнообразни проучвания на сърцето, беше решено, че той би трябвало да получи ICD. Той одобри решението, откакто то беше доказано от експерти от страната и чужбина, които предложиха същия проект ", заяви лекарят на датския народен тим Мортен Бьозен, представен от Българска телеграфна агенция.

Имплантируемият дефибрилатор за кардиовертер (ICD) е малко устройство, което следи и контролира ритъма на сърцето и се употребява при грижа при някои типове аритмии. Когато устройството открие избран вид несиметричен пулс, специфичният генератор изпраща електрически импулси до сърдечния мускул, които поправят сърдечния темп.

Тази вечер Дания приема в Копенхаген Белгия във втория си мач в група В от шампионата UEFA EURO 2020™. В първия дуел на отбора Кристиан Ериксен получи сърдечен арест, което шокира нацията.

Националните тимове на Дания и Белгия взеха решение да спрат мача в 10-ата минута в символ на почитание и поддръжка към Ериксен по време на днешния мач сред двата тима.

Срещата може да гледате на Gong.bg от 19:00 часа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР