О стават броени часове до старта на Националното преброяване на

...
О стават броени часове до старта на Националното преброяване на
Коментари Харесай

Какви въпроси ни очакват при националното преброяване и колко време ще отнема

О стават броени часове до старта на Националното броене на популацията. Информационната система ще бъде отворена в среднощ и всеки ще може да се включи електронно. Ако не го създадем през специфичния уебсайт, в дома ни ще дойдат преброители.

"Системата работи 24 часа. Тя ще бъде отворена в 00:00 ч. на уеб страницата на преброяването. Хората би трябвало да се записват и по-късно стартират да попълнят електронната карта. Тя не е доста дълга и зависи от какъв брой членове е семейството. Ако то се състои от трима души, времето за попълване лишава към 15 минути ", изясни пред зам.-председателят на Национален статистически институт Диана Янчева.

Въпросите са релативно познати на всеки - има такива за жилището, за самото домакинство и изискванията, при които то живее.

"Има и характерни, да вземем за пример, за енергийната успеваемост, за достъпността на жилището и постройката ", уточни Янчева.

В случай че имаме възрастни близки, зам.-председателят на Национален статистически институт посочи, че техен родственик може да попълни въпросите в електронната карта.

"Можете да преброите родителите си, да вземем за пример, с втора регистрация. Имейлът, от който се прави, би трябвало да е друг ", посочи Янчева.

Електронното броене ще завърши на 17 септември. От идващия ден - 18, потеглят и преброителите по домовете. Самото то е със наложителен темперамент. Ако не се преброим електронно или при анкетьор, има санкция.

"Глобата е 160 лв. - тя е нещо алегорично. Нашата цел не е да глобяваме, а хората да се преброят и да бъдат оптимално откровени. Имаме административни източници и особено за пенсионерите можем да създадем верификация. Нека тези хора не се тормозят ", успокои Янчева.

Личните ни данни, тя беше безапелационна, че са изцяло предпазени. Сайтът, на който може да се преброим е:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР