О-о-о, не… не пак! Още един текст за климата… Да,

...
О-о-о, не… не пак! Още един текст за климата… Да,
Коментари Харесай

Смей се, палячо! И ти загиваш с нея

О-о-о, не… не отново! Още един текст за климата…

Да, талант, още един текст за климата. Ако имаш време да четеш за гърдите на чалгаджийките, новата на не-знам-кой-си-футболист и дупето на плеймейтка №1222563, имаш време да прочетеш и нещичко за климата.

Става дума единствено за планетата ти… не е нещо значимо, де.

Да, това е още един текст за климата, тъй като очевидно досегашните не са задоволителни.

Кога това, което дишаш, това, което ядеш, това, което пиеш, бъдещето на децата ти и техните деца ще може да притегли най-малко една десета от вниманието ти, което отделяш на голите чалгаджийки по жълтите медии, новините коя си е посочила гърдите и къде? Или да запитвам: дали въобще…?

О, забравих… световното стопляне в действителност е измислица… по тази причина не те интересува, нали?

А новината, че Гала си е посочила галките, се чете СТОТИЦИ ХИЛЯДИ пъти. Да разбирам ли, че стотици хиляди българи не са виждали женски гърди през живота си? О, или тъй като са „ известни “ гърди, са ти по интересни… какво очакваш? – да са три или да имат очички?

„ Гала се пусна по цици от Малдивите “ – четения: 161 346

„ Грета Тунберг: Световните водачи би трябвало да покажат, че са чули климатичните деятели “ – четения: 340

„ Грета Тунберг ще придвижи с яхта концепциите си в отбрана на климата в Съединени американски щати и Организация на обединените нации “ – четения: 342

Но, за сметка на това пък, има коментари…

Някой е написал: dete marionetka na konci na ekomo6enicite



Сигурен съм, че човек с толкоз разсъдък и познания е изцяло кадърен да разбере проблемите на планетата и климата; и, несъмнено, е значимо да показа мнението си с нас, да ни просветли. Благодарим!

Има и още (правописът е автентичен, колкото и да ни плаши това…):

ти що не вървиш да си учиш уроците ма, а се заниваш с неща от които нищо не разбираш? от теб ще излезе следващия необразован отпадък!и ми е забавно кой шплаща цялата тая сметка? за това никой не приказва нали. пробват се да ни пробутат една вчерашна пикла с цел да имаме състрадане към измислени проблеми за да ни наложат от ден на ден и повече налози и санкции. корпоративни лайна са това!



… Интелект…

Има такива хора – гении, схващат, споделят, ясно им е всичко от един взор. Няма по какъв начин да не се натъкнеш на мнението им. Особено, откакто го ръсят на всички места, като дарадонки. И по какъв начин да не ти се прииска да си избършеш обувките след това?

Мисля, че, както за приложимост на оръжие или шофьорска бумаги, се изисква документ, получен след психотест, по този начин би трябвало да се прави и за позволение за достъп до интернет. Защото присъединяване във образуването на едно групово мнение не е смешка. Когато едно дете стартира да се образува, да образува отношението си към проблемите на заобикалящия го свят, последното, което би трябвало да вижда, са отзиви, които го заблуждават, че в действителност проблеми няма и може да си прави каквото си иска; че планетата си е добре, че го цакат със международен скрит план, пръскат с кемтрейлс, гонят с пръскачки, че да си свинства е наред, да поставя грижи – няма потребност, само че причина да живее в кочина е някой различен – Европейски Съюз, НАТО, кемтрейлса и извънземните.

И, в случай че си мислите, че единствено в „ територията България “ има хора с мнение-дарадонки, не сте познали.

Когато Грета Тунберг стартира тази акция, незабавно си пролича кой какъв е и защо се бори.

В „ консервативните “ вестници, като британския „ Телеграф “ (който назовават ТОРИграф, на името на партията на торитата – консерваторите, която „ обслужва “ неуморно) „ изскочи “ с коментар на Тим Стенли, който е… хм – тъп, в най-хубавия случай. Но това пък си е персонално мое мнение, мнозина харесват мистър Стенли. Той написа: „ Тя е единствено едно дете. Защото съм възрастен, изобщо не ме интересува какво имат да кажат децата за каквото и да било, даже и да съм склонен с тях. Ако Грета ми каже, че Луната е направена от сирене, няма да ѝ кажа: „ уау, я ми разкажи още “ или да се ядосам, не, ще ѝ кажа: „ Това е отлично, скъпа “ и ще ѝ предложа да иде да си играе на открито “.

Първо, за такива като Тим Стенли хората в Англия споделят: What a prick!; и второ: що за позиция е това—не го интересува, даже да е склонен!...
… а и предлага на Грета да излезе да си играе навън… Грета Тунберг е на 16 години! Колко дълбоки би трябвало да са прочувствените ти контузии, с цел да кажеш на 16-годишна да върви да си играе на открито, защото… нали… е малко момиченце?

И трето: блестящо си представям по какъв начин мистър Стенли простъпка инсталира бледия си британски зад*ик в лагерния огън (в публикацията си се фука какъв брой доста е научил като скаут преди време) и някое дете минава… и му споделя, че е седнал в огъня – и мистър Тим Стенли се засмива високомерно и споделя: „ Хайде, хайде, Джими, доста сладко, върви да си играеш… ха-ха! “

What a prick!

Между другото, Моцарт е композирал на 5 години, на 6 – към този момент свири пред австрийската императрица.

О, тя – Грета – за кой се мисли? За Моцарт ли!

Не знам, надали. Мисли се за Грета. Но пък и Моцарт не се е мислел за Салиери, да речем – мислел се е за себе си. Смейте ѝ се, в случай че щете, само че тя съумя там, където ние се провалихме.

Таблоидът The Sun, фамозен с любовта си към всеки, който е на власт, излезе с коментар за Грета Тунберг, още веднъж подигравайки ѝ се и наблягайки какъв брой е безсмислена самодейността ѝ. И тъй като The Sun са друга „ порода “ писачи, не се свенят да ударят дъното. В материала им се загатва за това, че Грета евентуално употребява кофа за тоалетна, до момента в който плава сега.

Яхтите имат тоалетни и, в случай че не знаеш това, може би е редно да потърсиш прехранване в друго занятие, не в писането (или потреблението на мозъка изобщо!). Освен това: даже да употребява кофа за тоалетна, това трансформира ли по някакъв метод идеята ѝ? Наистина ли сте толкоз безпомощни, че да опрете до лафчета от трети клас?

Нататък се преглежда фактът, че Грета има Аутизъм, че е била в „ дълбока меланхолия “ преди години, че майка ѝ взела участие в миналото си в Евровизия… все неща значими и имащи отношение с акцията ѝ, нали?

Други се нахвърлят против момичето, заявявайки, че не може всеки да плава вместо да лети. Примерът ѝ, видите ли, бил малоумен.

Не, не е малоумен, а съставлява преднамерено изтощение. Подчертаване. Метафора, в случай че щете.

Това, което тя прави с плаването, се назовава „ медийна маневра “ и цели да притегли внимание, да покаже по какъв начин един човек поставя огромно изпитание за нещо, притегля вниманието и откакто ви е привлекла вниманието, към този момент можете да говорите по тематиката. Тя не ви споделя да плавате, вместо да летите, а да се замислите за личното си въздействие върху климата и когато можете – да избягвате да вредите, а не – от мързел и самолюбие – да рушите климата. Не ви споделя да се върнете обратно, обратно, обратно – та чак до пещерите.

Макар че аз бих ви посъветвал да го направите…

Арън Банкс – британски предприемач и донор на политически партии (има и такова нещо, да!), един от главните мотори зад Brexit (каква изненада!) разяснява в Twitter новината, че Грета Тунберг стартира плаването си по този начин: „ Ш*бани произшествия с яхти се случват през Август… “



Що за човешко създание ще показва предпочитание едно 16-годшно момиче да пострада и евентуално – загине, в намерено море, тъй като си е разрешила да поведе акция против заличаването на планетата…? След като го разкатаха от насмешки, той съобщи, че се бил шегувал, че ние нямаме възприятие за комизъм. И „ измъкването “ му от обстановката е съответно колкото и тъпотията, която написа в началото.

Телевизионната водеща Джулия Хартли-Брюър пък написа:

„ Хай Грета, таман резервирах билети за дълги полети за фамилията ми, с цел да се насладим на малко зимно слънце по плажовете тази Коледа. Степен на почувствана от мен виновност: 0% “



Защо възрастни хора, които, по някакъв метод, се водят за съумели в живота (поне материално, тъй като на всяко друго ниво са неуспех за човечеството), изпитват потребността да се заяждат с едно 16-годишно момиче, тъй като е почнала акция за климата?

И това идва от хора, които лъжат за Brexit, вкарват страната си в злополука, лъжат още, не съумяват да се договорят с Европейски Съюз за излаз, упрекват Европейски Съюз за това, лъжат още повече, оплитат се и най-после се оказва, че са на прага да разбият Обединеното кралство на обособени страни – нещо, което епохи никой не съумя да направи, колкото и да се опитваше, в този момент Brexit-главите направиха сами.

Каква е връзката на всичко казано до тук с Brexit ли? Едни и същи са гениите, които стоят и зад едното, и зад другото. Това е.

Най-хубавото в тази ситуация е, че Грета най-вероятно не знае кои са тези хора, както и останалата част от света не знае за тях, и продължава акцията си, макар тях, макар високопарните им думи и всички дивотии. Те наподобяват озлобени и изплашени. Тя… тя наподобява целенасочена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР