О кръжната прокуратура във Варна предаде на съд двама мъже

...
О кръжната прокуратура във Варна предаде на съд двама мъже
Коментари Харесай

Двама отиват на съд за смъртта на дете, засмукано в басейн

О кръжната прокуратура във Варна съобщи на съд двама мъже за гибелта на 13-годишно немско дете, засмукано от сифон в басейн, оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура във Варна.

Около 11:30 часа на 11 юли 2011 година охранител на хотел в "Златни пясъци " забелязал съветска туристка, която се опитвала да притегли вниманието на спасителя и на други туристи да окажат помощ на дете, което лежало на дъното на басейна. Спасителят скочил във водата и направил опит да извади момиченцето. Той не съумял, защото тялото било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна.

Едва, откакто помпите били изключени, момиченцето било отделено от сифона. Около 22:30 часа на същата дата детето умряло в болница.

Като причина за съдбовния излаз съдебномедицинската експертиза показала удавяне от поемане на течност в дихателните пътища и последвалата остра дихателна непълнота, оток на мозъка с угнетяване на витално значими центрове и прекъсване на сърдечната активност. Пострадалото момиченце е било на отмора с татко си.

Единият от подсъдимите е началник на отдел на акредитиран представител на сдружението - реализатор на комплексното строителство в частта "Басейни " на хотела. Другият е предаден на съд за без значение съпричиняване гибелта на 13-годишното германче в качеството му на представител на строителния контрол.

При предишно внасяне на делото в съда обвинените били четирима. Освен двамата упоменати нагоре, предаден на съд бил и проектантът в част "Технологична ", за който производството било гледано задочно, защото не било известно местоживеенето му.

Четвъртият предаден на съд бил спасителят на басейна, който направил всичко, зависещо от него, за спасяването на потърпевшото дете. Делата против последните двама били прекъснати заради настъпване на гибелта на първия, и заради приключване отминалостта на закононарушението, за което е упрекнат вторият.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, законът планува наказване "лишаване от независимост " за период от 1 до 6 години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР