О коло 150 ракети са били изстреляни вчера от ивицата

...
О коло 150 ракети са били изстреляни вчера от ивицата
Коментари Харесай

Ескалация, размяна на ракети между ивицата Газа и Израел

О коло 150 ракети са били изстреляни през вчерашния ден от линията Газа по Израел на фона на продължаващите към този момент няколко дни конфликти в Ерусалим сред палестински стачкуващи и израелската полиция, съобщи Франс прес, като се базира на израелската войска, съобщи Българска телеграфна агенция.

Десетки от тях са били прехванати от израелската противовъздушна защита.

Най-малко седем ракети били ориентирани към Ерусалим.
Нанесени са вреди на къща на петнайсетина километра от града, само че няма потърпевши израелци.

По-рано ислямисткото придвижване Хамас, което управлява анклава, заяви за изстреляни над 100 ракети от линията Газа.

При израелски ответни удари в тясната крайбрежна територия са били убити 21 палестинци, измежду които девет деца ,

както и почитан пълководец на Хамас. 70 души са били ранени, оповестиха от министерството на опазването на здравето на линията Газа, съобщи ТАСС.

Израелската войска сподели, че е поразила под земята тунел, прокопан от Хамас. Снощи се стигна до нови конфликти сред палестински стачкуващи и израелската полиция в региона на джамията Ал Акса в Стария град на Ерусалим. Броят на ранените палестинци е достигнал минимум 612, по последни данни на Палестинския Червен полумесец, представен от ТАСС.

Израелската полиция пък заяви за девет потърпевши свои чиновници при най-тежките конфликти в Източен Ерусалим от 2017 година , отбелязва Агенция Франс Прес.

Палестински медии оповестиха, представени от ТАСС, че израелската полиция е изгонила вярващите от джамията Ал Акса - третото най-свято място за почитателите на исляма. След това израелските чиновници на реда напуснали храма.

На този декор редица западни сили приканиха за деескалация на напрежението, съобщи Франс прес.

Британският министър на външните работи Доминик Рааб осъди ракетния обстрел от страна на Хамас по Израел и насилието в Ерусалим. Той прикани за "незабавна деескалация от всички страни " в спора.

"Всички страни (в конфликта) " имат "задължението да заобикалят нови цивилни жертви ", предизвести немският министър на външните работи Хайко Маас след израелските ответни удари в линията Газа. В същото време той акцентира, че "нищо не оправдава изстрелването на ракети против израелското цивилно население ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън също прикани всички страни в спора към деескалация. Ракетният обстрел против Израел би трябвало да спре, акцентира Блинкън и се разгласи за "конкретни ограничения за усмиряване на играта ".

Държавният секретар на Съединени американски щати приказва пред публицисти, приемайки във Вашингтон йорданския министър на външните работи Айман ас Сафади.
Ерусалим е "червена линия " за Йордания, предизвести от своя страна Сафади.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел прикани за неотложно преустановяване на насилието сред Израел и палестинците в линията Газа и Източен Ерусалим.

"Всички (израелски и палестински) водачи имат отговорността да работят против екстремистите. Статутът на светите места би трябвало да бъде спазван изцяло ", написа в официално съобщение на Европейски Съюз.

Дипломатически източници оповестиха пред Франс прес, че Организация на обединените нации е почнала благодарение на Катар и Египет посредническа задача за деескалация на насилието сред страните в спора.

Вчера Съветът за сигурност на Организация на обединените нации разиска на изключително съвещание посредством видеоконферентна връзка насилието в Ерусалим .

Той обаче не съумя да одобри декларация по въпроса, защото съгласно Съединените щати "публично обръщение не е уместно на този стадий ", споделиха цитираните дипломати.

Съединени американски щати, непосредствен съдружник на Израел, обяснили на останалите 14 страни членки на Съвета за сигурност, че "работят зад кулисите " за усмиряване на обстановката и "не са сигурни, че на този стадий една декларация би помогнала ".

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, предизвести, че страната му "ще реагира със мощ, а оня, който нападна, ще заплати висока цена ".

"Терористичните организации в Газа прекрачиха една алена линия... в Деня на Ерусалим, като изстреляха ракети чак по региона на Ерусалим ", сподели Нетаняху, който разиска нощес развиването на обстановката с командващите въоръжените сили и ръководителите на тайните служби.
Той предизвести израелците, че "сегашният спор може да продължи известно време ".

Вчера Израел означи Деня на Ерусалим,

в който празнува годишнината от завладяването на източната част от града по време на Шестдневната война през 1967 година Израелската анексия на Източен Ерусалим, който палестинците желаят за столица на бъдещата си страна, не е приета от интернационалната общественост като цяло.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Прибира се дамата, ляга на спалнята, поразмърдва се и ненадейно подскача: - Кой ми е спал в леглото?!? " Да им се не видят и матраците… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКакво разкриват резултатите на изследванеХакерската група разгласи, че не желае да вреди на обществотоВижте по кое време ще бъдат разхлабени ограниченията във ВашингтонБългария е единствената страна в Европейски Съюз, която не разполага с медицински хеликоптериБившият министър председател е основал своя партия, вижте по какъв начин се казваПредседателят на Европейска комисия се похвали в обществените мрежиЗа кого ще важат " коронапаспортите " Какво е фаза 5 от имунизационния планТелекомите стартират да оферират повече благоприятни условия на клиентите сиВижте какво сподели самият Миню СтайковЗоран Заев беседва с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, както и с еврокомисаря по разширението на Европейски Съюз Оливер ВархейТой е излязъл от гората покрай град Омск със лични силиСпоред Трифонов изборите на 11 юли ще са доста по-евтини от тези на 4 априлТакъв случай с 6 по едно и също време сложени дози е чужд в здравната литератураТова е нейният втори следващ мандат на поста Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР