О Б Я В Аза търг с тайно наддаване за

...
О Б Я В Аза търг с тайно наддаване за
Коментари Харесай

Обява за търг за явно наддаване за вендинг апарати

О Б Я В А

за търг с скрито наддаване за отдаване чартърен на част от неподвижен парцел – обществена държавна благосъстоятелност, представляваща повърхност от 1,50 кв.м., находящ се в постройката на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна, с адрес: гр. Варна, ул.,,Найден Геров “ № 1, предопределен за слагане на 1 (един) брой вендинг автомат за топли питиета

Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна, с адрес: гр. Варна, ул.,,Найден Геров “ № 1, на съображение член 16, алинея 2, по отношение на член 19, алинея 1 от Закона за държавната благосъстоятелност и член 13, алинея 2 и алинея 5 и член 43 от Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност и Заповед № РД 08-529/06.11.2023г на Директора на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна, афишира търг с скрито наддаване за отдаване чартърен на част от неподвижен парцел – обществена държавна благосъстоятелност.

1. Обект на търга и местонахождение: от неподвижен парцел – обществена държавна благосъстоятелност, представляваща повърхност от 1,50 кв.м., находящ се в постройката на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна, с адрес: гр. Варна, ул.,,Найден Геров “ № 1 с първична месечна наемна цена 50 (петдесет) лв., без Данък добавена стойност.

Предназначение на обекта: Частта от парцела, която се отдава чартърен, е предопределена за слагане на 1 бр вендинг автомат за топли питиета за обслужване на възпитаници, педагогичен и непедагогически личен състав на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна.

2. Срок за отдаване чартърен на обекта – 5 (пет) години.

3. Плащането на наемната цена се прави ежемесечно, по банков път, по сметка на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна в " БАНКА ДСК “ ЕАД – ВАРНА, BIC: STSABGSF, IBAN:BG44STSA93003106880101 не по-късно от пето число на всеки календарен месец.

Консумативните разноски (електроенергия, вода), както и припадащата се част от такса битови боклуци са за сметка на наемателя и се заплащат настрана от уговорения наем, по реда и изискванията, указани в плана на контракта.

4. Вид на търга – с скрито наддаване.

5. Търгът ще се организира на 13.XII.2023г. от 10:00 ч. в постройката на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “, находяща се в гр. Варна, ул.,,Найден Геров “ № 1.

6. Тръжната документи е безвъзмездна. Същата се разгласява на интернет страницата на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “ - https://www.pgtvarna.com/

7. Документите за присъединяване в търга се подават персонално или се изпращат по пощата с предложено писмо с противоположна квитанция в деловодството на Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " – Варна, ул.,,Найден Геров “ № 1 до 15:30 ч. на 12.XII.2023г.

8. Депозитът за присъединяване е в размер на 50 лв. ( петдесет лева) и се внася по банков път по сметка на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна в БАНКА ДСК “ ЕАД- ВАРНА, BIC: STSABGSF, IBAN:BG44STSA93003106880101 най-късно до приключване на периода за подаване на документите за присъединяване по т. 7. Задържането и възобновяване на депозитите се прави по реда и изискванията, указани в тръжната документи.

Депозитът, импортиран за присъединяване в търга от претендента, избран за наемател, се задържа от Наемодателя като гаранция за добросъвестно осъществяване на контракта, до прекратяването му.

9. Специални условия към претендентите:

9.1 До присъединяване в търга се позволяват всички физически лица- търговци по смисъла на Търговския закон (TЗ) и/или юридически лица, регистрирани по Търговския закон, разполагащи с автомат/и за кафе и топли питиета, отговарящ/и на условията на утвърдената тръжна документи

9.2 В търга не могат да вземат участие физически и юридически лица, които:

9.2.1. са в произвеждане по ликвидация;

9.2.2. са в намерено произвеждане по неплатежоспособност, или са сключили извънсъдебно съглашение с кредиторите си по смисъла на член 740 от Търговския закон, в това число когато активността им е под предписание на съда или са прекратили активността си;

9.2.3. имат непогасени отговорности към Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “, гр. Варна, както и изискуеми обществени отговорности към страната, община Варна и общината по седалище на кандидата;

9.2.4. са били оценител/и при установяване на първичната наемна цена;

9.2.5. са били осъждани с влезнала в действие присъда за:

- Престъпление срещу финансовата, данъчната или осигурителна система, в това число изпиране на пари, по чл.253-260 от Наказателния кодекс;

- Подкуп по чл.301-307 от Наказателния кодекс;

- Участие в проведена незаконна група по чл.321 и 321а от Наказателния кодекс;

- Престъпление срещу събитията по чл.194-217 от Наказателния кодекс;

- Престъпление срещу стопанството по чл.219-252 от Наказателния кодекс

9.3 Кандидатът, избран за наемател, би трябвало да разполага със личен или нает вендинг автомат за кафе и топли питиета за целия период на контракта

Други тръжни условия

10.1. Кандидатът, избран за наемател, е задължен да обезпечи и инсталира на посоченото място 1 бр. вендинг автомат за топли питиета - вътрешен, механически обезопасен, подобаващ на условията на Наредбата за значителните условия и оценяване на сходството на електрически уреди, предопределени за потребление в избрани граници на напрежението (Обн. Дъждовни води. бр.23 от 25 Март 2016 г.)

10.2. Вендинг автомата следва да работи с вода, обезпечавана от съществуващата в постройката водопроводна мрежа, а не по различен метод (напр. с бутилки вода).

10.3. Асортиментът на вендинг автомата следва да включва най-малко 7 броя топли питиета, измежду които кафе питиета от невисок и висок клас, в това число безкофеиново кафе и други топли питиета като мляко, разтворимо кафе, парещ шоколад и чай, както и захар.

10.4. Вендинг автомата следва да е с тъчскрийн интерфейс, а не бутони с оглед отбягване риска от чести повреди.

10.5. Разходите по монтирането и демонтирането на вендинг автомата, разноските за свързването му към съществуващите електроинсталация и водопроводна мрежа, както и разноските за припадащата се по отношение на отдавана чартърен повърхност за такса битови боклуци, са за сметка на наемателя.

10.6. Кандидатът, избран за наемател прави за своя сметка поддържането, съществени и настоящи поправки на вендинг автомата.

10.7. Кандидатът, избран за наемател, заплаща цената ежемесечно на употребяваната от вендинг автомата електрическа енергия и вода съгласно показанията на съществуващите контролни водомер и електромер на база действително употребените количества ток и вода, и двустранно подписани протоколи. При смяна на цените на ел. силата и водата с повече от 10% дължимите суми ще бъдат поправени едностранно от Наемодателя.

10.8. Дължимите такси за битови боклуци (такса смет) за употребената част са за сметка на Наемателя. Стойността на припадащата се част от такса битови боклуци за сметка на наемателя се дефинира като отдаваната чартърен повърхност за вендинг автомата се раздели на цялата повърхност на постройката и се умножи по избрания размер на таксата съгласно Наредбата на Общински съвет Варна за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Варна. Кандидатът, избран за наемател, заплаща цената за припадащата се чат от такса битови боклуци един път годишно.

10.9. Дейностите по монтиране, разглобяване, обслужване, зареждане и др.под. на вендинг автомата следва да се извършат в границите на работното време - от 9:00 ч. до 17:30 часа без да се нарушава образователния развой на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Асен Златаров “, гр. Варна.

10.10. Кандидатът, избран за наемател, поема цялостното обслужване на вендинг автомата, което с изключение на доставка и монтаж включва и сервизното му техническо обслужване, отчитане, разчистване и зареждане;

10.11. Всички разрешителни, съгласувания и актове за стартиране на вендинг автомат в употреба и осъществяване на активността са за сметка и на отговорност на претендентът, избран за наемател.

10.12. Достъпът на външни лица, в това число чиновници на претендента, избран за наемател, се позволяват при съблюдаване на открития режим за достъп до постройката и без да се нарушава образователния развой на Професионална гимназия по туризъм,,Проф. доктор Ас. Златаров “ - гр.Варна.

10.13. Кандидатът, избран за наемател, следва да прави профилактика на вендинг автомата не по-рядко от един път седмично.

10.14. Кандидатът, избран за наемател, е задължен при пораждане на механически проблем във вендиг автомата да реагира в границите на 4 часа, а при неспособност за неговото премахване в период до 48 часа - да подмени вендиг автомата и да инсталира различен, до края на 72-ия час от възникването му. Новото устройство също би трябвало да подхожда на условията на Наредбата за значителните условия и оценяване на сходството на електрически уреди, предопределени за потребление в избрани граници на напрежението;

10.15. Кандидатът, избран за наемател, е задължен да поддържа непрестанно зареден вендинг автомата за кафе и топли питиета, с цялостния подбор на питиета, според препоръчаната от него листа и при изискванията на договора;

10.16. Влаганите във вендинг автомата субстанции за топли питиета и хранителни артикули би трябвало:

• да бъдат постоянно в периода на годност;

• да дават отговор на условията на Закона за храните и на правото на Европейския съюз, да са безвредни за човешкото здраве;

10.17. Наемателят се задължава да съблюдава наредбите на Наредба № 2 от 20.01.2021г за характерните условия към сигурността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, учебните столове и обектите за търговия на дребно на територията на учебните заведения и на детските заведения, както и към храни, предлагани при проведени мероприятия за деца и възпитаници, и Наредба № 37 от 21.07.2009 година за здравословно хранене на учениците

10.18. Основните и настоящите поправки на отдаваната чартърен част от неподвижен парцел са за сметка на наемателя.

11. Оглед на обекта се прави всеки работен ден от 10:00 часа до 12:00 часа до 11.XII.2023г., след предварителна поръчка, подадена минимум 24 часа преди деня на оглед, на един от следните телефони:

- Лице за контакт Владимир Василев – ЗДАСД към Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Ас. Златаров " – Варна, тел. 0888/266 250
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР