Oбластният управител на Пловдив Дани Каназирева отново отправи апел за

...
Oбластният управител на Пловдив Дани Каназирева отново отправи апел за
Коментари Харесай

Ограниченията в Пловдив не се спазват. Каназирева: Това е неуважение!

Oбластният управител на Пловдив Дани Каназирева отново отправи апел за лична отговорност на жителите на града. Тя изрази съжаление, че има опити правилата да се заобиколят.

" Вече виждам как се търсят всякакви начини, да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените мерки за нощните заведения. Става точно това, което казах още в понеделник. Вече се организират дневни партита, текат реклами, като по този начин, заобикаляйки разпорежданията всяка сладкарница и всеки ресторант могат да станат място за забавления и да се превърнат в дискотеки ", коментира Каназирева.

" Затова и въведохме ограничено работно време за коктейл-барове и кафе-аперитиви, но явно и това много лесно може да се заобиколи от този, който не желае да спазва правилата. Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи. Всичко опира до самосъзнание, а именно като граждани да спазваме няколко прости правила - да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване ", обясни още тя.

Каназирева сподели, че не иска да се създава паника или психоза, но трябва да се има предвид, че мерките у нас са най-леки спрямо тези в останалите европейски държави. Затова и тя е учудена, че има противопоставяне.



" Отговорността е обща. Затова отново апелирам за отговорност и спазване на мерките! За съжаление това, което виждам в момента, мога единствено да го определя като пълно неуважение към всички, които работят денонощно от месеци наред. Всеки ден с тревога очакваме справката за заразените медици. Всеки ден със страх броим свободните легла в болниците и смятаме как да ги увеличим за следващия. Всеки ден лично моля всяка една болница и благодаря за всяко едно допълнително легло. Възможностите на болниците, силите на лекарите и на всички нас не са неизчерпаеми. Нашите семейства също имат нужда от нас ", апелира областният управител.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14150  Нов черен връх в Русия на инфектирани с ковид Нов черен връх в Русия на инфектирани с ковид  Не бъдете неразумни с COVID-19, чуйте молбите на лекарите! Не бъдете неразумни с COVID-19, чуйте молбите на лекарите!  Бареков оздравя от Бареков оздравя от " грипчето " COVID-19 и разкри по какъв начин да се предпазваме
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР