о 10 дни лекарите ще решат дали да оперират българския

...
о 10 дни лекарите ще решат дали да оперират българския
Коментари Харесай

Най-пострадалото българче в Болоня засега не може да ходи

о 10 дни лекарите ще решат дали да оперират българския възпитаник, който пострада след гърмежа на цистерна в Болоня.

17-годишният Кристиян е настанен в най-хубавата клиника по изгаряния в Италия с обгорели стъпала, ръце и гръб. По предварителна прогноза на лекарите момчето ще прекара на легло повече от месец.

" Не може да върви, защото са му обгорели ходилата. Но значимото е, че са живи ", разгласи пред " Нова телевизия " бащата на момчето Георги Вълчанов.

Той изясни, че е схванал за случая от съученик на Кристиян.

" Свързах се с директорката, която също е с тях. Изплашили се изначало, като виждат дим и споделили: " Давай да бягаме! ". И потеглят да бягат, само че през това време има и гърмеж. За страдание ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала откъм гърба. Щеше да бъде по-сериозно, в случай че беше ги хванала начело ", разяснява Вълчанов.

" Първо е бил в една болница, след това са го преместили с хеликоптер в друга – в Чезена. Засега споделя, че е добре – душевен. Като беседвам с него, виждам, че се стабилизира ", споделя още бащата, който през днешния ден би трябвало да дойде в Чезена, с цел да поддържа сина си.

Стабилно е положението и на другите двама негови съученици, признати в лечебни заведения в Болоня.

В понеделник след гърмеж на цистерна на автомагистралата пострадаха 70 души, измежду тях и 8 възпитаници от Силистра, които са били в Италия за стаж по специалността си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР