(НЗОК) удължава служебно протоколите на пациенти. Това ще стане от

...
(НЗОК) удължава служебно протоколите на пациенти. Това ще стане от
Коментари Харесай

НЗОК удължава служебно протоколите на хронично болните

(НЗОК) удължава служебно протоколите на пациенти. Това ще стане от 16 ноември, когато изискванията и редът влизат в действие.
Мярката цели да се избегне скупчване на хора в закрити пространства, както и гарантиране на достъпа на пациентите до нужната им медикаменти терапия.
НЗОК към този момент е изготвила изискванията и реда за разпределяне на лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели, които са заплащани изцяло или отчасти от здравната каса.
 Плащането на помощните средства за хората с увреждания отива в НЗОК Плащането на помощните средства за хората с увреждания отива в НЗОК
Парламентарната обществена комисия утвърди единомислещо предлагането даването и заплащането на помощните средства и медицинските изде...
Целта е да бъде омекотен достъпът до лекарствена терапия на хората с хронични болести и обезпечаване на свободен кулоар за здравна консултативна помощ за пациентите с остри положения по време на въведената изключителна епидемиологична конюнктура.
Пациентите би трябвало да вземат си от същата аптека, от която са го правили и преди въвеждането на изключителния ред.
Ако това не е допустимо и в случай че се постановат данните и лечението да бъдат изменени, пациентите би трябвало да посетят персоналния си доктор.
Служебно се удължава и срокът на годност на протоколите за скъпоструващо лекуване на хронично заболели пациенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР