НЗОК ощетява пациентите с неизпълнението на бюджета, който беше гласуван

...
НЗОК ощетява пациентите с неизпълнението на бюджета, който беше гласуван
Коментари Харесай

Зъботехници поискаха оставката на управителя на НЗОК проф. Салчев

НЗОК ощетява пациентите с неизпълнението на бюджета, който беше гласуван за денталната зъбна протеза “, твърди заместник-председателят на асоциацията на българските зъботехници Стоян Котев. По думите му предлагането е признато от Народното събрание, само че не е изпълнено от НЗОК, като по този метод се нарушават правата на пациентите.
 
„ На 10 септември в Народно събрание беше гласувано изменение и допълнение на бюджета на НЗОК, където беше основан нов ред в бюджета особено за заплащането на зъбната протеза с концепция тази активност, осъществена от пакета дентална помощ, да стане изцяло безвъзмездна “, сподели Котев, представен от БГНЕС.

От асоциацията са създали съвещания с правни специалисти, с цел да намерят решение на казуса и упорстват да бъдат чути: „ Отговорът на НЗОК беше, че ще потърсят някаква опция, само че след това сподели, че няма по какъв начин тази процедура да бъде осъществена “.
 
„ По този метод, забавяйки отговорите, ощетени са пациентите. Не беше спазено върховенството на закона. Не беше спазен държавен бюджет, който е наложителен за осъществяване от всичките разпределители на бюджета. НЗОК не е изпълнила отговорностите си. Искаме да притеглим вниманието на министъра на опазването на здравето. Искаме оставката на професор Салчев, като шеф на НЗОК “, изиска Котев от името на цялата колегия.
 
Източник: бТВ
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР