НЗОК и МФ осигуриха безплатна терапия на сърдечните заболявания. От

...
НЗОК и МФ осигуриха безплатна терапия на сърдечните заболявания. От
Коментари Харесай

Денков: Лекарствата за сърце ще са безплатни, със спестеното пенсионерите ще могат да отидат на театър

НЗОК и МФ осигуриха безвъзмездна терапия на сърдечните болести. От 1 април 56 медикаменти за хипертония, аритмия и други сходни болести ще се поемат напълно от Касата и ще са изцяло безвъзмездни за хората. Включени са всички лекарствени форми, които се намират в аптечната мрежа. Това съобщи министър председателят Николай Денков преди началото на днешното съвещание на кабинета в оставка.
Прочетете още
„ Искам да поздравя МФ за една сполучлива борба в името на българските жители. Сърдечносъдовите болести са съществена причина за високата смъртност в страната. 600 хиляди души одобряват лекарства за високо кръвно и болно сърце. Досега те доплащаха една от най-високите цени в Европа за медикаментите си –  75 % от цената им. За 25 години битие на НЗОК нито едно държавно управление не откри запаси и воля да обезпечи гратис лекуване на тези пациенти. Въпреки че всички знаеха, че по-възрастните хора не пиеха постоянно медикаментите си, тъй като не можеха да си ги разрешат ”, акцентира министър-председателят.

По думите му мярката ще има обществен резултат. " За българите с ниски приходи спестените средтсва ще са опция да си купят по-качествена здравословна храна, билети з акино, спектакъл, концерти. В дълготраен проект това е и мярка против демографската рецесия, тъй като навременното и постоянно лекуване ще понижи високата смъртност от сърдечно-съдови болести ", акцентира министър председателят. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР