НЗОК би трябвало да плаща за всички иновативни лечения при

...
НЗОК би трябвало да плаща за всички иновативни лечения при
Коментари Харесай

Сестрата на премиера: НЗОК трябва да плаща и за иновативните лечения

„ НЗОК би трябвало да заплаща за всички новаторски лекувания при тежките и редките болести за пациенти, които са здравноосигурени и считам, че това е заслужено ”. Това съобщи пред Нова телевизия сестрата на премиера Бойко Борисов - доктор Красимира Иванова.

От 35 години тя работи в системата на опазването на здравето и сега тя е шеф на отделението по неонатология в столичната АГ болница „ Света София ”.

" Майка ми имаше рак. Тя беше и относително късно диагностицирана, когато имаше метастази в цялото тяло. Аз също минах по този път също. Много късно разбрах, че имам израстък в мозъка. Слава Богу, той не беше толкоз заплашителен и съумях да оцелея ", показа доктор Иванова.

Според нея в медицината не би трябвало да има политика.

" На първо място би трябвало да се гледа изгодата за болния човек, с какво може да се помогне и до каква степен ", сподели още тя.

Д-р Иванова уточни, че е извънредно значима предварителната защита на тежките болести и че това е изключително значимо за това последващото лекуване да е сполучливо.

Тя описа, че през вчерашния ден се е видяла с брат си Бойко Борисов, само че не са коментирали тематиката за мораториума върху новаторските медикаменти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР