Нюйорският републикански представител в Конгреса на САЩ – Кристофър Колинс

...
Нюйорският републикански представител в Конгреса на САЩ – Кристофър Колинс
Коментари Харесай

Арестуваха американски конгресмен за злоупотреба с ценни книжа и вътрешна информация

Нюйорският републикански представител в Конгреса на Съединени американски щати – Кристофър Колинс беше задържан в сряда по федерални обвинявания, свързани със злоупотребата с скъпи бумаги и потреблението на вътрешна информация по дело, включващо австралийска биотехнологична компания, оповестява.

Комисията по скъпите бумаги и фондови тържища (SEC) заведе дело против Колинс, неговият наследник Камерън и бащата на приятелката на неговия наследник – Стивън Зарски. Колинс беше първият републиканският конгресмен, който поддържа публично кандидатурата на президента Доналд Тръмп за Белия дом.

В обвинителния акт се споделя, че през юни 2017-а година Колинс е дал на своя наследник непублична информация за резултати от проби на лекарство на австралийската компания Innate Immunotherapeutics. По това време Колинс беше член на борда на компанията. Според заведено от SEC дело, неговият наследник – Камерън Колинс е продал близо 1,4 милиона акции на компанията въз основа на тази непублична информация, като по време на тази финансова интервенция конгресменът и синът му са разговаряли по телефона най-малко девет пъти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР