Нюйоркският ресторант "Лусис кантина роял" създаде специален "пететажен" бургер по

...
Нюйоркският ресторант "Лусис кантина роял" създаде специален "пететажен" бургер по
Коментари Харесай

Нюйоркски ресторант създаде специален "пететажен" бургер, посветен на Путин


Нюйоркският ресторант "Лусис кантина роял" сътвори специфичен "пететажен" бургер по случай рождения ден на съветския президент Владимир Путин.

Както се е убедил сътрудник на ТАСС, извънредният сандвич включва няколко пържоли от висококачествено говеждо месо, кашкавал, пикантна майонеза, салата, пикантен тайландски сос "Шричача", както и примес от кориандър и лук, като всичко това е "приклещено" сред двете половинки на апетитна пшенична питка.

Бургерът, който е кръстен на съветския държавен глава и се предлага единствено един път годишно - на рождения му ден (7 октомври), е към шест пъти по-голям спрямо останалите сандвичи в заведението и върви с спомагателна порция пържени картофки. Нещо повече - по рецепта той би трябвало да тежи тъкмо 1952 грама - цифрата, отговарящо на годината на раждане на Путин.

Самият ресторант даже има предписание, съгласно което посетителят го получава гратис, в случай че успее да го изяде целия в границите на 30 минути. В противоположен случай той ще би трябвало да заплати цялостната стойност на поръчката си, която възлиза на близо 30 $.

Един от ръководителите на ресторанта Тед Брайън декларира пред ТАСС, че Путин е единственият държавен водач, чийто рожден ден се отбелязва в заведението със особено ядене. Брайън аргументира решението с това, че само Путин има толкоз значимо въздействие.

"Затова и бургерът би трябвало да е голям", прибавя той.

"Ние имаме вяра, че Владимир Владимирович е изтъкнат политик и историческа персона, тъй че взехме решение да му посвещаваме най-малко един ден в годината", разяснява и основната барманка на "Лусис кантина роял", която акцентира, че тази традиция се поддържа към този момент трета година и се радва на огромен интерес. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР