Нюйоркският площад Таймс Скуеър в новогодишната нощ ще бъде отворен

...
Нюйоркският площад Таймс Скуеър в новогодишната нощ ще бъде отворен
Коментари Харесай

Само ваксинирани ще могат да посрещнат Нова година на Таймс Скуеър

Нюйоркският площад Таймс Скуеър в новогодишната нощ ще бъде отворен единствено за имунизирани поданици и посетители на града, разгласи кметът на мегаполиса Бил де Блазио.

Тайм Скуеър е измежду най-популярните места за посрещане на Нова година в Ню Йорк, напомня ТАСС. Миналата година обаче традицията бе нарушена поради пандемията от ковид.

" Радваме се да съобщим, че имаме намерение да проведем отлично посрещане на Нова година на Тайм Скуеър, със спускането на кълбото (традиционно втурване на голямо кълбо, с което се отбелязва настъпването на Новата година) и всичко останало. Всичко това се връща с цялостна мощ. Ще бъде просто потресаващо ", сподели кметът. Очакват се стотици хиляди участници, само че за това ще бъде нужна имунизация против ковид, добави той.

Желаещите да се включат в празненствата, ще би трябвало да покажат документ за имунизация и документ със фотография, прецизираха управляващите. Ако ваксина не може да се сложи по медицински аргументи, ще би трябвало да се покаже негативен тест за ковид, изработен преди не повече от 72 часа от мероприятието. За деца на възраст под пет години няма да се изисква документ за имунизация. Те, както и неимунизираните по медицинси аргументи възрастни, ще би трябвало обаче да носят маски. Ваксинираните ще могат да честват на Таймс Скуеър без маски.

Кметството прецизира, че имунизацията ще би трябвало да е цялостна, като от завършването на имунизационния цикъл към този момент да са минали най-малко две седмици.

Ню Йорк последователно се връща към живот след пандемията. Над 80 % от жителите на града са имунизирани най-малко с една доза, а към 67 % са изцяло имунизирани.

За първи път Нова година се отбелязва с всеобщо празненство в центъра на Манхатън през 1904 година, което тогава е обвързано с откриването на централата а в. " Ню Йорк таймс ". В чест на изданието един от небостъргачите и самият площад са пренаименувани. При първото празнуване са изстреляни фойерверки, само че през 1907 година те са неразрешени и вестникът стартира да посреща Нова година със втурване на голямо кълбо. По-късно фойерверките са обновени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР