Нюйоркски адвокат ще се яви пред съда, за да бъде

...
Нюйоркски адвокат ще се яви пред съда, за да бъде
Коментари Харесай

Несъществуващи дела: наказание грози адвокат в САЩ, използвал ChatGPT

Нюйоркски юрист ще се яви пред съда, с цел да бъде изслушан, само че за личните си дейности, откакто адвокатската фирма му е употребила чатбота ChatGPT за работа по дело, Би Би Си.

" Безпрецедентните условия " може да доведат до наказване, откакто в съд в града са постъпили документи, позоваващи се на каузи, които не съществуват.

Първоначалното дело, за потребностите на което е употребяват ChatGPT, е на мъж, който съди самолетна компания за хипотетична телесна щета. Правният му екип пробва да употребява казус, който твърди, че основават няколко остарели правосъдни каузи, и предава документите на съда.

Адвокатите на самолетната компания обаче, запознавайки се с материали, изясняват на съдията, че не могат да открият някои от упоменатите каузи.

 Цитат на деня: С изкуствения разсъдък би трябвало да се внимава като с нуклеарните оръжия Цитат на деня: С изкуствения разсъдък би трябвало да се внимава като с нуклеарните оръжия

Впоследствие съдията подрежда юристите на ищеца да бъдат изслушани, с цел да обяснят за какво импортираните документи съдържат шест измислени правосъдни решения с измислени цитати. Оказва се, че не юрист Петро Ло Дука, който съставлява ищеца, а Стивън Шварц, негов сътрудник от същата адвокатска фирма, е направил " изследването ". Шварц, с над 30-годишна процедура, взема решение да употребява ChatGPT в търсене на сходни каузи.

 Несъществуващи каузи: наказване грози юрист в Съединени американски щати, употребявал ChatGPT

Шварц твърди, че Ло Дука не е взел участие в изследването, нито има визия по какъв начин е осъществено, и " съжалява ", че е употребявал чатбота. Настоява, че не го е употребявал преди с такава цел и даже не знаел, че наличието може да бъде погрешно. Обещава в никакъв случай да не употребява информация от изкуствен интелект, с която да " добавя " изследванията, без да може да удостовери достоверността с " безспорна сигурност ". На екрана, който посреща потребителите на ChatGPT, в три колони са подредени образци за вероятни поръчки, качества и ограничавания. Сред рестриктивните мерки категорично е записано, че може да възпроизвежда погрешна информация и даже " нездравословни указания ", както и че има " лимитирани знания за събития след 2021 година ".

Би Би Си прецизира, че обзор на скрийншоти на диалозите на Шварц с ChatGPT приказват за опит да се ревизира източникът на изказванието, че съответно дело е същинско и може да бъде открито в съответни бази данни.

В резултат и двамата юристи ще бъдат изслушани на 8 юни и ще имат късмет да убедят, че не заслужават наказване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР