Нюйоркската „Метрополитен опера“ обяви днес, че се отказва от отваряне

...
Нюйоркската „Метрополитен опера“ обяви днес, че се отказва от отваряне
Коментари Харесай

Метрополитен опера в Ню Йорк се отказа от целия сезон 2020-2021

Нюйоркската „ Метрополитен опера “ разгласи през днешния ден, че се отхвърля от отваряне на театъра до края на сезон 2020-2021 и стартира да възнамерява обновяване на спектаклите чак от есента на 2021 година

Във видеообръщение на генералния управител на Мет Питър Гелб той споделя, че решението е било взето доста мъчно.

Ръководството не театъра е твърдо решено да отсрочи започването на естествена активност за времето, в което имунизацията против ковид получи необятно разпространяване, тъй че носенето на маски и обществената отдалеченост престанат да бъдат здравно условие. Това би могло да стане едвам откакто от стартирането на имунизацията на пазара минат най-малко 5 или 6 месеца, споделя Гелб.

Театърът планираше да почне сезона с новогодишен концерт в навечерието на новата 2021 година и даже бе пуснало билети в продажба. Тъй като всички билети се продават единствено онлайн, купувачите им ще получат парите назад в сметките си.

Сезон 2021-2022 ще стартира с премиера на първата опера, писана от черен композитор, която се слага в „ Метрополитен – творбата на Терънс Бланчард „ Fire Shut up in my Bones “.

Безплатното лъчение на видеозаписи на опери от фонда на Мет ще продължи до отварянето на оперния спектакъл следващата година. Тази седмица се излъчват постановки на опери на Пучини, като за 25 септември е очакван спектакълът на "Тоска " със Соня Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР