Нюйоркската Метрополитън опера“ ще трябва да плати 200 хиляди долара

...
Нюйоркската Метрополитън опера“ ще трябва да плати 200 хиляди долара
Коментари Харесай

Анна Нетребко получава 200 хил. долара обезщетение от Метрополитън опера

Нюйоркската " Метрополитън опера “ ще би трябвало да заплати 200 хиляди $ обезщетение на огромната съветска певица Анна Нетребко за това, че през 2021 година отхвърли да я пусне на сцената си. Това заяви изданието Opera wire, базирайки се на арбитъра Хауърд К. Еделман.

Решението е взето през февруари и гласи, че операта би трябвало да заплати на певицата за 13 анулирани представления през 2021 година и идващия сезон. Това стана откакто шефът на операта Питър Гелб реши да в профил от участия всички актьори, подкрепящи и подкрепяни от Путин, оповестява " 24 часа ". 

 По този метод Анна Нетребко не се появи в спектакли на " Дон Карлос “, както и в " Силата на ориста “ и " Андре Шение “ през идващия сезон, без значение от подписания преди този момент контракт.

Според арбитъра Хауърд К. Еделман. договорното съглашение, известно като " pay or play “ ( " заплати или играй “) изисква институциите да заплащат на изпълнителите, с които са сключили контракт, даже в случай че по-късно решат да не ги ангажират.

Първоначално Нетребко е поискала обезщетение от 400 000 $ възнаграждения за задължения в идващите сезони, които обаче единствено са били обсъждани, само че не били публично контрактувани, да вземем за пример основни функции в " Манон Леско “ и " Тоска “ на Пучини, както и " Макбет “ на Верди и " Дама пика “ на Чайковски.

Сам Уилър, изпълнителен шеф на Американската колегия на музикалните актьори, синдикатът, който съставлява Нетребко, похвали решението, като сподели, че то ще помогне за отбрана на правата на актьори, търсещи обезщетение за анулирани задължения. " Pay or play “ е основата на нашите групови съглашения в цялата страна и ние постоянно ще пазиме наредбите на този принцип във допустимо най-голяма степен “, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР