Нюкясъл Юнайтед победи Шефилд Юнайтед с 3:0 в мач от

...
Нюкясъл Юнайтед победи Шефилд Юнайтед с 3:0 в мач от
Коментари Харесай

Нюкясъл спря полета на Шефилд Юнайтед

Нюкясъл Юнайтед победи Шефилд Юнайтед с 3:0 в мач от 30-ия кръг на британската Висша лига. Срещата се реши след почивката, когато Джон Еган си създаде малоумен червен картон, а малко по-късно Енда Стивънс направи нескопосана неточност, подарявайки първия гол в мача на " свраките ". Отборът от Североизтока реализира втори триумф против днешния си противник през сезона.
 Ливърпул може да се приближи на победа от купата, Челси е любимец против Астън Вила
Ливърпул може да се приближи на победа от купата, Челси е любимец против Астън Вила

Днес има три мача от кръг №30 във Висшата британска лига

Първото полувреме мина при леко игрово преимущество на гостите, само че до гол по този начин и не се стигна.

Втората част стартира злополучно за играчите от Шефилд. Джон Еган беше не запомнил, че виси с жълт картон и направи тактически фаул. Дейвид Кут беше безсърдечен и изпрати футболиста на гостите предварително под душа в 50-ата минута.

Пет минути по-късно Мат Ричи подаде прострелно по земя отляво. Енда Стивънс се очакваше да почисти с лекост, само че се размина с топакта, която попадна в непокрития Ален Сен-Максимен. Французинът разстреля по земя Дийн Хендерсън за 1:0.

Малко по-късно Били Шарп направи непростителен пропуск, стреляйки с глава от близко в навън.
 Снимка 484647
Източник:

В 68-ата минута Мат Ричи вкара първия си гол за сезона. Той получи топката леко отляво, напредна и стреля мощно в десния ъгъл на Хендерсън, който не реагира - 2:0 за Нюкясъл.

Енда Стивънс имаше опция да се реваншира, само че стреля доста неопределено, откакто топката отскочи към него при хубва офанзива на гостите.

В 78-ата минута Жоелингтон пусна топката към левия фланг, където тичаше Алмирон. Парагваецът напредна и пусна паралелен пас. Жоелингтон връхлетя самичък и не можеше да сбърка, правейки резултата типичен.

С тази победа Нюкясъл събра 38 точки, които най-вероятно са задоволителни за опазване на мястото в елита. " Свраките " са на 12-а позиция при оставащи 3 мача от кръг №30.

Шефилд Юнайтед остана на седмо място с 44 точки. Новакът губи движение в борбата за Лига Европа. Но отборът, воден от Крис Уайлдър другата седмица ще семейства на намиращия се в рецесия Арсенал в четвъртфинал за ФА Къп.
 Снимка 484645
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР