Нюкасъл за пореден път се оказа черна котка за Жозе

...
Нюкасъл за пореден път се оказа черна котка за Жозе
Коментари Харесай

Черната котка отново мина път на Моуриньо, Юнайтед преклони глава пред Нюкасъл

Нюкасъл за следващ път се оказа черна котка за Жозе Моуриньо. " Свраките " победиха с 1:0 Манчестър Юнайтед на своя стадион в мач от 27-и кръг на Висшата лига и съвсем предрешиха изхода в битката за купата в Англия. Моуриньо няма победа към този момент седем дуела против Нюкасъл във Висшата лига - 4 загуби и 3 равенства.

Първата заплаха бе пред вратата на Манчестър Юнайтед, само че Давид де Хеа с котешки инстикт мазета удар на Джонджо Шелви. Марсиал и Лингард имаха опция да осъществят, само че Дубравка се намеси уверено.

Алексис Санчес пък пропиля най-чистото състояние за Юнайтед през второто полувреме. Топката се озова в него след рикошет, само че момент преди да влезе във вратата бе избита от бранител на Нюкасъл. Малко по-рано гол на Лукаку бе анулиран поради фаул в офанзива.

В 65-та минута Мат Ричи бе безусловно пропуснат в наказателното поле и с компактен удар по земя направи беззащитен Де Хеа - 1:0.

Моуриньо смени неубедителните Погба и Лингард, само че и това не оказа помощ. Марсиал имаше най-хубавата опция за равнене, само че ударът му бе изчистен от голлинията от защитник на " свраките ".

В добавеното време се получи инфарктна обстановка пред вратата на Нюкасъл, само че още веднъж Дубравка, който записа дебют с екипа на " свраките ", бе всемогъщ и избави сигурен гол.

Загуба остави Манчестър Юнайтед на второ място на цели 16 точки от водача Манчестър Сити. Тимът на Рафа Бенитес пък заема 13-ото място в класирането на Висшата лига с 28 точки.




РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР