Нюкасъл спечели с 4:1 гостуването си на Евертън в мач

...
Нюкасъл спечели с 4:1 гостуването си на Евертън в мач
Коментари Харесай

Нюкасъл почти стопи надеждите на Евертън за спасение и измести Ман Юнайтед от третото място

Нюкасъл завоюва с 4:1 гостуването си на Евертън в мач от 33-ия кръг на Премиър лийг и направи нова солидна крачка към клсирането си в топ 4. С две попадения се отличи Калъм Уилсън (28’, 75’), а другите прибавиха Жоелингтон (72’) и Джейкъм Мърфи (81’). Почетното попадение за “карамелите ” пък бе дело на Дуайт Макнийл.

Срещата стартира двуостро и със сериозна сила от тимовете. В 6-ата минута Доминик Калвърт-Люин се строполи в наказателното поле, само че претенциите за дузпа не бяха почетени. Играчите на Еди Хау изглеждаха по-опасни и постоянно изглеждаха много рискови в противниковата половина.

Точно преди приключването на час игра Жоелингтон стреля рисково от границата на наказателното поле, само че Джордан Пикфорд се намеси. “Свраките ” съумяха да открият резултата в средата на първата част, когато Жоелингтон направи отличен пробив, влезе в наказателното поле и стреля, Джордан Пикфорд не се намеси добре и мазета топката в краката на Калъм Уилсън, а той от близко направи 0:1.

Домакините стигнаха до попадение на своята сметка в добавеното време посредством Калвърт-Люин, само че интервенция на ВАР сподели, че той е бил в засада и попадението бе анулирано. Нюкасъл стартира доста нападателно и второто полувреме и съвсем незабавно можеше да доближи до ново попадение, само че опитът на Джо Уилок бе несполучлив.

Футболистите на Евертън дадоха отговор с няколко положителни центрирания, които доближиха своя получател в пеналта, само че отиграванията на играчите в синьо след това не бяха на равнище. Постепенно напрежението на терена се позасили и даже се стигна до леки конфликти сред играчите след час игра.

В 60-ата минута Шон Лонгстаф се строполи в наказателното поле на “карамелите ” след прикосновение на защитник а неговите съотборници започнаха да стачкуват бурно в желанието си да получат дузпа. Съдията в началото подмина техните ръкомахания, само че малко по-късно получи сигнал от ВАР и бе извикан да прегледа обстановката на екран. Андре Маринър обаче реши, че първичното му решение е било вярно и още веднъж не даде дузпа.

Десет минути по-късно Джо Уилок стреля доста рисково от границата на наказателното поле, само че Пикфорд се оправи ослепително и избави. Играчите на Еди Хау обаче стигнаха до второто си попадение две минути по-късно след отличен пробив точно на Уилок отляво, а центрирането му стигна Жоелингтон, който от близко повиши преднината на 0:2. Футболистите на Евертън като че ли рухнаха след второто попадение и позволиха ново такова единствено три минути по-късно, когато още веднъж Калъм Уилсън бе открит на границата на наказателното поле, а по-късно с ювелирно осъществяване в горния ляв ъгъл преодоля ослепително Джордан Пикфорд за 0:3.

Домакините въпреки всичко направиха нерешителен опит да се върнат в дуела 10 минути преди края на постоянното, когато Дуайт Макниийл се възползва от центриране и понижи изоставането на своя отбор на 1:3. Гостите от Нюкасъл одобриха предизвикването и безусловно в идната си офанзива на собствен ред Александър Исак ослепително откри Джейкъм Мърфи, а той осъществя за 1:4. Нюкасъл стигна до ново попадение посредством Фабиан Шер в самия край, само че то бе анулирано заради засада след интервенция на ВАР.

С тази победа футболистите на Еди Хау се върнаха на третата позиция в подреждането със своите 62 точки, само че и с равни точки с Манчестър Юнайтед. Ситуацията на Евертън пък става все по-тежка, откакто “карамелите ” нямат победа в последните пет дуела. Те имат единствено 28 пункта и са на предпоследното място в класирането.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР