Нюкасъл сложи край на серията си от 4 поредни загуби

...
Нюкасъл сложи край на серията си от 4 поредни загуби
Коментари Харесай

Нюкасъл се върна на пътя на победите във ВЛ след успех над Астън Вила

Нюкасъл постави завършек на серията си от 4 следващи загуби в Премиър лийг по най-хубавия метод. " Свраките " записаха гръмка победа с 3:1 като посетител на Астън Вила в срещата посред им от 22-рия кръг. Фабиан Шер осъществя първите два гола за гостите в 32-рата и 36-ата минута, а Алекс Морено си вкара автогол в 52-рата минута. Почетното попадение за домакините пък бе дело на Оли Уоткинс в 71-вата минута.

В началните минути срещата бе равностойна, като и двата отбора имаха своите благоприятни условия. Нюкасъл обаче съумя да нанесе двоен удар в границите на четири минути в средата на първото полувреме. В 32-рата минута Антъни Гордън бе изведен зад отбраната, само че стреля настрана от вратата, като имаше интервенция и на бранител. При последвалия корнер Фабиан Шер бе изтърван и от близко засече топката в мрежата за 0:1.

В 36-ата минута Гордън насочи бомбен шут от отдалеченост, след рикошет кълбото се удари в напречната греда и още веднъж се озова в Шер, който за повторно стреля във вратата за 0:2. 

В 52-рата минута " свраките " стигнаха и до трети гол. Джейкъб Мърфи бе открит наоколо до вратата, той опита удар, като топката рикошира в Алекс Морено и се озова за трети път в мрежата на Емилиано Мартинес, като в ситуацияга бранителят на домакините се удари много неприятно в гредата.

В заключителните минути Астън Вила съумя да се върне в мача. В 71-вата минута Леон Бейли получи дълъг пас, овладя и подаде паралелно към Оли Уоткинс, който засече във вратата за 1:3.

Само две минути по-късно нападателят означи и второ попадение, което в действителност можеше да завърже интригата, само че то не бе зачетено поради засада. Така Нюкасъл се поздрави с успеха и с актив от 32 точки се изкачи до 7-ото място в класирането. Астън Вила пък към този момент резервира 4-тата си позиция с 43 точки на сметката си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР