Нюкасъл разнищи Лестър като гост с 3:0 на Boxing Day.

...
Нюкасъл разнищи Лестър като гост с 3:0 на Boxing Day.
Коментари Харесай

Боксинг дей: Нюкасъл смачка Лестър и задмина Сити, вижте и другите резултати

Нюкасъл разнищи Лестър като посетител с 3:0 на Boxing Day. „ Свраките “ си взеха решение мача по бързата процедура с три безответни гола за малко повече от половин час игра.

Точни бяха Крис Ууд от дузпа, Мигел Алмирон и Жоелингтон. Всякакви опити на „ лисиците “ не дадоха резултат.

След безапелационния триумф Нюкасъл задмина Манчестър Сити и е втори във краткотрайното класиране с актив от 33 точки, на 4 зад Арсенал. Уловката е, че „ черно-белите “ са с два мача повече, както от Сити, по този начин и от „ артилеристите “.

На „ Кинг Пайър Стейдиъм “ през цялото време гостите бяха по-активният тим, който владееше повече топката и беше по-опасен в офанзива.

В 3-тата минута Даниел Амартей извърши неуместно нарушаване в тил. Той спря откъсващ се самичък против вратаря футболист и не остави доста избор на основния съдия от Австралия Джаред Жилет. Първият чужденец, управлявал мач във Висшата лига, уточни бялата точка. Зад топката застана Крис Ууд, който вкара за 1:0.

Три минути по-късно Нюкасъл удвои преднината си. Мигел Алмирон беше изтърван от отбраната на Лестър и наказа домакините.

В 32-рата минута Жоелингтон засече с глава центриране в наказателното поле и направи резултата типичен.

След третия гол мачът беше решен и се доиграваше. Нюкасъл можеше да си разреши леко разпределяне, до момента в който Лестър търсеше способи да се върне в мача или най-малко да вкара почетен гол, единствено че това по този начин и не се случи.

В последна сметка резултатът се резервира неизменен и Нюкасъл се поздрави с триумфа на Boxing Day.

По същото време се изиграха още три мача от Висшата лига. Уулвърхемптън завоюва трагично с 2:1 гостуването си на Евертън. В воин за „ вълците “ се трансформира резервата Раян Аит Нури, който се разписа надълбоко в добавеното време.

Фулъм съкруши с 3:0 девет от Кристъл Палас. Боби Рийд, Тим Рийм и Александър Митрович бяха точни, до момента в който с червени картони бяха изгонени Тайрик Мичъл и Джеймс Томкинс от Палас. Брайтън пък се оправи с 3:1 против Саутхемптън.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР