Нюкасъл победи с 4:1 Брайтън в мач от 25-ия кръг

...
Нюкасъл победи с 4:1 Брайтън в мач от 25-ия кръг
Коментари Харесай

Нюкaсъл удари Брайтън и направи решителна крачка към топ 4

Нюкасъл победи с 4:1 Брайтън в мач от 25-ия кръг на Висшата лига. " Свраките " започнаха мощно срещата и поведоха с 2:0 в първото полувреме. Гостите пък върнаха един гол при започване на второто полувреме, само че не съумяха да стигнат до освен това.

Нюкасъл още веднъж дръпна с четири точки пред Ливърпул, два кръга преди края на сезона. Така възпитаниците на Еди Хау направиха решителна крачка към присъединяване в Шампионска лига през идващия сезон. " Чайките " остават на шестото място с 58 точки, една пред Тотнъм и мач по-малко от " шпорите ".

Двубоят стартира със сериозен напън на " свраките ". Още в първите минути възпитаниците на Еди Хау можеха да поведат в резултата, само че това се случи в 22-ата минута. Дениз Ундав си означи автогол след центриране от корнер на домакините. 

Нюкасъл затвърди положителното си показване през първото полувреме с втори гол. Той бе дело на Дан Бърн след центриране на Кийрън Трипиър.

Второто полувреме пък стартира с попадение в интерес на гостите. Дениз Ундаво този път прати топката в мрежата на Ник Поуп, с цел да се реваншира за автогола си. Попадението бе преразгледано за възможна засада от ВАР, само че такав нямаше. Голът остана.

В 66-ата минута Фабиан Шер стигна до отбита топка и нанесе изстрел от границата на наказателното поле. Опитът му обаче бе блокиран от играчите на " чайките " пред него. 

В последните минути Брайтън се опита да стигне до изравнителния гол. В 87-ата минута Первис Еступинан бе покрай това да стигне до топката в наказателното поле на " свраките ", само че тя бе избита. Последва корнер, който обаче не докара до нищо по-опасно за Ник Поуп.

Това докара до пробойни в отбрана, а в последната минута на постоянното време Калъм Уилсън бе изведен самичък против вратаря Джейсън Стийл. Нападателят не сбърка и прати топката в мрежата.

Секунди по-късно Брайтън изцяло се сгромоляса, а Уилсън още веднъж бе изведен. Той обаче бе затворен от бранител на гостите. Все отново съумя да се завърти и да откри Бруно Гимараеш, който също се разписа, с цел да оформи крайното 4:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР