Нюкасъл победи с 1:0 Саутхемптън като гост в първия полуфинален

...
Нюкасъл победи с 1:0 Саутхемптън като гост в първия полуфинален
Коментари Харесай

Нюкасъл сломи десетима от Саутхемптън за Карабао Къп

Нюкасъл победи с 1:0 Саутхемптън като посетител в първия полуфинален мач сред двата тима за Карабао Къп. Единственото попадение бе дело на Жоелинтон. Реваншът е на 31-и януари.

" Свраките " започнаха мощно и Джо Уилок пропусна ранен късмет след прекрасен пробив и центриране на Алмирон. Натискът на гостите утихна след късата пауза за оказване на здравна помощ на Фабиан Шер, само че и по-късно в дейностите на Нюкасъл имаше повече точност.

В 19-ата минута Киърън Трипиър опита да изненада Базуну, само че стражът на Саутхамптън внимаваше. В 34-ата още веднъж Трипиър сътвори напрежение в наказателното поле на домакините, само че ударът на Уилок не се получи.

Малко преди почивката гол на Жоелинтон беше анулиран поради игра с ръка на бразилеца. Саутхамптън рядко атакуваше, а в самия завършек на полувремето Нейтън Адамс трябваше да прави насилствена промяна поради травмата на Муса Дженепо. Неговото място зае някогашният футболист на Нюкасъл Адам Армстронг.

В 73-ата минута въпреки всичко Жоелинтон стигна до попадение, което този път не бе анулирано. Асистенцията за гола бе на Александър Исак, който още веднъж се появи като запаса за " свраките ". 

Отоговрът на " светците " обаче бе бърз и в 75-ата минута Адам Армстронг бе изведен самичък против вратаря и невъзмутимо прати топката във мрежата на Нюкасъл. Радостта на домакините обаче продъли малко, откакто ВАР прегледа обстановката и анулира и това попадение поради игра с ръка в офанзивата на " светците ".

Напрежението се повиши, а в 86-ата миунта Чалета-Цар от състава на домакините си изкара и втори жълт картон, което затова докара и до подобен с червен цвят. Саутхемптън остана с човек по-малко, което значително ги обрече в последните миунти на срещата. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР