Нюкасъл, който е смятан за най-богатия клуб в света, изтегли

...
Нюкасъл, който е смятан за най-богатия клуб в света, изтегли
Коментари Харесай

Уж най-богати, а теглят заем от £75 млн.

Нюкасъл, който е считан за най-богатия клуб в света, изтегли заем на стойност 75 млн. паунда, с цел да покрие трансферните стремежи на мениджъра Еди Хау. Богатството на притежателите на „ свраките “ е оценено 492 милиарда паунда, само че все пак на клубът се наложи да вземе заем за своите потребности.

Това се случва, поради разпоредбите за финансов феърплей във футбола. Така притежателите ще могат да вкарат спомагателна финансова инжекция за прехвърляния след края на актуалната акция.

През този летен трансферен прозорец Нюкасъл ще може да разчита само на заема от 75 млн. паунда, както и продажбата на сезонни билети. Тази спомагателна сума ще даде подтик на Еди Хау да приключи още няколко входящи покупко-продажби, с цел да укрепи състава си.

Към момента, Нюкасъл притегли Ник Поуп от Бърнли за 11,5 млн. паунда, Матю Таргет от Астън Вила за 17,5 млн. паунда, както и Свен Ботман от Лил за 37 млн. паунда. Това прави общо изхарчени 66 млн. нови попълнения.

Саудитският притежател на „ свраките “, който има 80% от клуба, похарчи близо 150 млн. паунда за играчи, от както купи Нюкасъл от Майк Ашли. Освен това, бяха реновирани подготвителните бази и някои от секторите на „ Сейнт Джеймсис Парк “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР