Ню Йорк Янкис и Бостън Ред Сокс, които следващото лято

...
Ню Йорк Янкис и Бостън Ред Сокс, които следващото лято
Коментари Харесай

НЙ Янкис свали Бостън от върха на Изток

Ню Йорк Янкис и Бостън Ред Сокс, които идващото лято ще играят първата серия от постоянния сезон на МЛБ в Европа, наелектризираха в допълнение почитателите, планиращи занапред пътуването си до Лондон на 29-30 юни 2019 година Тази нощ безконечните врагове от Източната дивизия на Американската лига сътвориха следващия типичен конфликт между тях. Двубоят на ст. " Янки " приключи с трагичен домашен триумф с 9:6, с помощта на който " бомбардировачите " от Бронкс смъкнаха " алените чорапи " от върха в класирането за първи път от началото на шампионата през 2018 година

" Янките " поведоха още в 1-вия ининг посредством RBI-сингъл на Аарън Джъдж, само че по-късно два пъти трябваше да обръщат резултата. Във 2-рия гостите излязоха напред с помощта на двоен хоумрън на Мич Морланд, преди в 3-тия домакините да отбележат три пъти след двоен шлагер с 2 RBI на Джанкарло Стантън и саможертвен флай на Аарън Хикс.



В 5-ия ининг разликата стана 5:3 в интерес на нюйоркчани – в отварянето на частта Андрю Бенинтенди изстреля соло хоумрън, а в затварянето Гари Санчес прибра Джъдж със сакрифайс флай. Бостън сви пасива си до най-малко със саможертвен флай на Едуардо Нунес в 6-ия, а в 7-ия още веднъж излезе напред с колосален хоумрън за 2 точки на Ханли Рамирес, пратил топката на втория етаж от трибуните зад левия аутфилд.

Най-зрелищна обаче се оказа офанзивата на домакините в 8-ия ининг, когато на хълма прибързано се качи клоузърът на Ред Сокс Крейг Кимбръл (BS 2). Затварящият питчер пое топката от риливъра Мат Барнс (L 0-1), оставил хора на първа и трета база с един навън. Преди да успее да направи втория навън, Кимбръл видя по какъв начин Брет Гарднър вкарва и двамата рънери с троен шлагер, а Аарън Джъдж изпраща идната му бърза топка в Мемориалния парк зад централния аутфилд с двоен хоумрън за 9:6.



" В този миг не можеше да се чуе нищо – увери Джъдж. – В такава обстановка чуваш единствено плача на публиката. Тройният шлагер на Гарди, този хоумрън... Не чувах безусловно нищо. В подобен миг даже адреналинът ти свършва. Вълнението е толкоз голямо, че се чувстваш още веднъж като хлапе на двора. Много е крепко! "

В статистиката успеха отиде при риливъра на Янкис Джонатан Холдър (W 1-1), който направи последните 2 аута в 8-ия ининг. Клоузърът Аролдис Чапман (S 9) пък затвори вратата с 3 страйкаута в 9-ия.



За Ню Йорк (26-10) това бе осми следващ триумф и 17-и в последните 18 мача, което е най-хубавата серия в клубната история след 1953 година Бостън (25-11) пък позволи второ следващо проваляне на ст. " Янки " и въобще четвърто в последните си 10 мача и по този начин изпусна водачеството на Изток, което преди по-малко от три седмици се показваше в 8 мача и половина задатък пред безконечния противник.

Третият и финален конфликт от серията сред Янкис и Ред Сокс в Бронкс е довечера от 2,05 ч. след среднощ българско време. След това двата отбора ще се срещнат още веднъж чак на 30 юни.



Ню Йорк Янкис - Бостън Ред Сокс 9:6

ст. " Янки "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
БОСТЪН
0
2
0
0
1
1
2
0
0
6
12
1
НЙ ЯНКИС
1
0
3
0
1
0
0
4
Х
9
12
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 9 МАЙ:

Американска лига

Тексас Рейнджърс - Детройт Тайгърс 5:4 (10 ининга)
Оукланд Атлетикс - Хюстън Астрос 1:4
Балтимор Ориолс - Канзас Сити Роялс 5:3
Торонто Блу Джейс - Сиатъл Маринърс 5:2

Национална лига

Синсинати Редс - Ню Йорк Метс 2:1 (10 ининга)
Чикаго Къбс - Маями Марлинс 13:4
Филаделфия Филис - Сан Франциско Джайънтс 11:3
Сан Диего Падрес - Вашингтон Нешънълс 2:1
Лос Анджелис Доджърс - Аризона Дайъмъндбекс 6:3

Интерлига

Милуоки Бруърс - Кливланд Индиънс 2:6
Чикаго Уайт Сокс - Питсбърг Пайрътс 5:6
Колорадо Рокис - Лос Анджелис Ейнджълс 0:8
Тампа Бей Рейс - Атланта Брейвс 2:5

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР