Ню Йорк вече ще глобява ресторанти за включването на обща добавка за храна за вкъщи в техните ястия за изнасяне: „Години в процес на създаване“

...
В опит да намали употребата на пластмаса, Ню Йорк ще
Коментари Харесай

В опит да намали употребата на пластмаса, Ню Йорк ще започне да глобява ресторанти и трети- услуги за доставка на партита, които предоставят прибори за еднократна употреба, пакети от соев сос и подобни артикули, без клиентът да ги е поискал.

В края на юни град Ню Йорк обяви плановете си да приложи новия си законопроект „Пропускане на нещата“, който цели за намаляване на употребата на пластмаса чрез глобяване на ресторанти и служби за доставка, които раздават непоискани пластмасови артикули като кетчуп и прибори за хранене.

Продавачите на храни и службите за доставка имат време да се адаптират. Действителните глоби няма да започнат да се раздават до юли 2024 г., а дотогава нарушителите ще получават само предупреждения, съобщава Bloomberg.

С непрекъснатото нарастване на популярността на доставките и доставките за вкъщи, това ново правило стига до подходящо време. Това ще насърчи бизнеса и потребителите да бъдат по-съзнателни относно навиците за използване на пластмаса и да се надяваме да намали въздействието на пластмасата за еднократна употреба върху околната среда.

Като клиент на ресторант, сметката „Пропускане на нещата“ може да означава по-малко нежелани артикули за вкъщи, които претрупват чекмеджетата ви, и случайни пакети кетчуп, които се разкъсват и заливат цялата ви храна.

Околната среда също може да спечели много. Това малко пакетче лют сос или обикновена пластмасова лъжица може да изглежда безобидно, но повече от половината пластмасови прибори се изхвърлят, вместо да се рециклират. Много от тях попадат в нашите водни пътища, замърсявайки някои източници на вода и увреждайки морските диви животни.

Освен това самото производство на такива продукти причинява замърсяване. Всъщност създаването на един тон пластмасови прибори за хранене води до около 1350 до 3800 паунда повече вредно въглеродно замърсяване, отколкото дървените прибори за еднократна употреба.

„Щастливи сме, че този закон се фокусира първо върху образованието, като първоначално предоставя предупреждение за нарушения, а след това не предлага максималните допустими глоби и също така възлага отговорност на приложенията за доставка на трети страни, за да помогне на ресторантите да ги спазват“, каза Андрю Риги, изпълнителен директор на NYC Hospitality Alliance, пред Bloomberg.

„#SkipTheStuff току-що беше подписано от @nycmayor. Този момент се подготвяше с години и е важна стъпка, тъй като Ню Йорк се отказва от навика за еднократна употреба на пластмаса. Сърцето ми е толкова пълно!“ Рейн Манли (@rainemanley), регионален директор на дигиталната кампания в Съвета за защита на природните ресурси, туитна в отговор на новото правило.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действаща информация, която улеснява да си помогнете сами, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР