Ню Йорк Таймс (САЩ) Авторите на материала отбелязват, че резултатите

...
Ню Йорк Таймс (САЩ) Авторите на материала отбелязват, че резултатите
Коментари Харесай

Как медиите по света реагираха на изборите в Русия

Ню Йорк Таймс (САЩ)

Авторите на материала означават, че резултатите от гласуването на президентските избори са невероятни. Американските публицисти означават, че всякога от ден на ден гласоподаватели гласоподават за Владимир Путин. Ако през 2012 година Владимир Путин завоюва с резултат малко над 60%, то този път при обработката на предварителните резултати той е отпред с резултат над 80%.

CNN (САЩ)

След публикуването на предварителните резултати от преброяването на гласовете американските публицисти започнаха да се концентрират върху външната политика на Владимир Путин. По-специално те припомниха връзките сред Русия и Китай. Западът си спомни и за партньорството сред Путин и китайския водач Ким Чен-ун.

Журналистите означават, че тези връзки ще стават все по-силни, както и връзките сред Русия и Иран, Индия и други страни от световния юг. Путин също ще продължи да развива нов международен ред с присъединяване на страните от БРИКС, уверени са публицистите от CNN.

Bloomberg (международен)

Още в навечерието на първия ден от гласуването публицистите от Bloomberg се концентрираха върху интернационалната политика на Владимир Путин.

Те означиха, че в случай че през последния си мандат съветският президент направи всичко, с цел да образува нов международен ред, в този момент, в случай че завоюва, той ще предприеме дейности за неговото използване. Западът си спомни и военните достижения на Русия.

Журналистите споделиха, че европейските страни би трябвало да продължат да поддържат Украйна. Те още веднъж означиха неефективността на западните антируски наказания, като подчертаха, че Русия съумя да се върне на равнището преди началото на специфичната интервенция в региона на вноса на артикули.

След публикуването на предварителните резултати, от които стана ясно, че Владимир Путин води с огромна разлика, създателите на интернационалния ефирен канал припомниха, че Путин не има намерение да стопира да реализира задачите си в Украйна.

Tribune India (Индия)

Индийските публицисти считат, че изборните резултати не са били изненада. Като удостоверение те цитираха предварителните данни от екзитпола на Фондацията за публично мнение (ФОМ), а също по този начин се позоваха на проучване на Всеруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ). Авторите заключават, че изследванията са точни.

Реакция на международните политици

Република Сръбска

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик реагира на успеха на Путин в обществената мрежа X единствено часове след затварянето на първите изборни секции в Русия.

Той акцентира, че сръбският народ е приветствал с наслада успеха на съветския водач и го счита за собствен другар, на който може да разчита. Додик обърна внимание и на обстоятелството, че съветският народ е избрал виновен и умен човек за собствен водач.

Полша

Полското външно министерство съобщи, че съветските избори са били сякаш извършени непочтено. Те осъдиха провеждането на избори в нови съветски райони.

Също по този начин страната не оцени обстоятелството, че в гласуването са взели участие гласоподаватели, които са били в чужбина, изключително на териториите на Абхазия, Южна Осетия и Приднестровието.

Англия

Британският външен министър Дейвид Камерън също се изрече за провеждането на избори в Русия. Според него изборите " не са били проведени свободно ". Нарече ги и нечестни.

Германия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер няма да поздрави Владимир Путин за успеха му на президентските избори. Това съобщи прессекретарят на немския президент Серстейн Гамелин.

Украйна

Според президента на Украйна Владимир Зеленски изборите в страната не са били законни. Той благодари на водачите на тези страни, които се изрекоха за изборите в Руската федерация в същия дух.

Френското външно министерство: изискванията за демократични избори в Русия не са изпълнени

Франция отбелязва упования резултат от президентските избори, съгласно който В. Путин ще остане президент на Руската федерация за пети мандат.

Изборният развой в Русия протече в подтекста на възходящи репресии против гражданското общество и всяка форма на опълчване на режима, все по-големи ограничавания на свободата на словото и възбрана на активността на самостоятелните медии.

Политическият конкурент Алексей Навални умря няколко седмици преди тези избори, по-специално откакто съветските управляващи стегнаха изискванията на задържането му. Кандидатите, които са срещу продължаването на войната в Украйна, не бяха позволени до присъединяване в изборите, което доста понижи техния плуралистичен темперамент.

Не са спазени интернационалните стандарти за еднакъв достъп на претендентите до медиите по време на предизборната акция. Условията за свободни, плуралистични и демократични избори още веднъж не бяха изпълнени. Франция приветства смелостта на доста съветски жители, които спокойно демонстрираха опълчването си на тази офанзива против главните им политически права.

Франция показва страдание, че обратно на интернационалните си отговорности Русия реши да не предложения задачата за наблюдаване на Службата за демократични институции и права на индивида (ODIHR) на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), което докара до провеждането на изборите без никакви независимо интернационално наблюдаване.

Франция също по този начин осъжда проведените от Русия така наречен „ избори “ във краткотрайно окупираните от Русия украински територии: в Автономна република Крим и град Севастопол, както и в елементи от Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области.

Незаконното образуване на по този начин наречените „ избори “ на украински територии, краткотрайно окупирани от Русия, съставлява ново нарушаване на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации.

Франция не признава и в никакъв случай няма да признае провеждането и резултатите от тези по този начин наречени „ избори “ и удостоверява уговорката си към суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Украйна.

Франция също осъжда основаването на изборни секции от Русия в отцепническите райони Абхазия и Южна Осетия, както и в района на Приднестровието на Република Молдова, без единодушието на грузинските и молдовските управляващи.

Превод: СМ

Източник: Афтершок

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед27687Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед100043Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед102465Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед50765Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед23551Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164668Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128587Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед102465Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед100043Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен спор
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР