Ню Йорк се превърна в първи щат на САЩ, която

...
Ню Йорк се превърна в първи щат на САЩ, която
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Йорк въвежда бедствено положение срещу насилието с оръжия

Ню Йорк се трансформира в първи щат на Съединени американски щати , която разгласи незабавна заповед за справяне с възходящото принуждение с оръжия , оповестява БиБиСи.

Щатът Ню Йорк регистрира 51 престрелки през празничния уикенд на 4 юли , сподели губернаторът Андрю Куомо, до момента в който подписваше заповедта. Директивата ще насочи 138,7 млн. $ към стратегии за интервенция и предварителна защита на насилието против оръжие.

Той идва на фона на известия за повишаване на смъртните случаи от оръжие в цялата страна, в това число близо 200 през миналия уикенд .

През март ФБР разгласява предварителни статистически данни за 2020 година, показващи забележителен скок - 25% - в убийствата от миналата година . Досега възходящата наклонност продължава и през 2021 година В Съединени американски щати по-голямата част от убийствата са свързани с оръжие.

Американският президент Джо Байдън разкри тактика на Белия дом за битка с повишаването на броя на убийствата в края на юни, която включва ограничение на дилърите на оръжия и трафик на огнестрелни оръжия . Той също по този начин делегира повече финансиране за личния състав - в това число правоприлагащите органи.

Декларацията на губернатор Куомо за злополучие разказва насилието против оръжие като рецесия в публичното здраве и направи няколко съпоставения с пандемията Covid-19 и произлизащите от това реакции на публичното здраве.

" Ако погледнете последните данни, в този момент повече хора умират от принуждение и закононарушения от оръжие, в сравнение с от ковид ", сподели губернаторът. " Точно както направихме с Covid, Ню Йорк още веднъж ще води нацията с изчерпателен метод за битка и попречване на насилието с оръжия . "

Декларацията на Куомо освобождава незабавни средства, които той ще насочи към: Създаване на офис за предварителна защита на насилието против оръжие, който да се управлява от здравния департамент в Ню Йорк; Изискване полицейските ръководства да дават данни за равнища на произшествия със стрелбата; Инвестиция от 57 милиона $ в летни стратегии за работа за младежи в риск; Борба с потока на огнестрелни оръжия, внасяни в щата.
 Най-малко 150 убити и повече от 400 престрелки през уикенда за 4 юли в Съединени американски щати
Най-малко 150 убити и повече от 400 престрелки през уикенда за 4 юли в Съединени американски щати

Тази година насилията с оръжия в Ню Йорк са скочили съвсем с 40% от 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР