Американски съдия обяви обжалването на Доналд Тръмп по делото Е. Джийн Карол за „несериозно“

...
НЮ ЙОРК (Ройтерс) – Американски съдия в петък обяви, че
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (Ройтерс) – Американски съдия в петък обяви, че Доналд Тръмп е подал „несериозна“ жалба срещу решението си да не отхвърля първото от двете съдебни дела за клевета на писателката Е. Джийн Карол, произтичащи от нейните твърдения, че я е изнасилил.

САЩ. Окръжният съдия Луис Каплан в Манхатън също отхвърли опита на Тръмп да отложи делото, докато обжалва.

„Г-н Тръмп не е предоставил нито една причина за съда да установи, че има някаква вероятност той да успее обжалване“, написа Каплан. „Този ​​съд удостоверява, че самото обжалване е несериозно.“

Адвокатите на Тръмп не отговориха веднага на исканията за коментар. Адвокатът на Карол Робърта Каплан, която не е роднина на съдията, отказа коментар.

Случаят произтича от отричането на Тръмп през юни 2019 г., че е изнасилил Карол в съблекалнята на универсален магазин Bergdorf Goodman в Манхатън по средата на 1990 г.

Тръмп обжалва решение от 29 юни, в което съдия Каплан каза, че бившият президент не заслужава абсолютен президентски имунитет и отхвърли идеята, че много от изявленията му за Карол са защитено мнение.

Делото е отделно от присъдата от 9 май, където съдебните заседатели установиха, че Тръмп е длъжен да плати на Карол 5 милиона долара за сексуално насилие и за клеветата й в публикация в социалните медии от октомври 2022 г.

Процесът е насрочено за 15 януари 2024 г.

(Тази история е преработена, за да промени „тя“ на „той“ в параграф 1)

(Репортаж от Джонатан Стемпъл в Ню Йорк; Редактиране от Алистър Бел)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР