Ню Йорк Рейнджърс трябва да реши сериозен проблем с родения

...
Ню Йорк Рейнджърс трябва да реши сериозен проблем с родения
Коментари Харесай

Проблем с визата на българин в НХЛ

Ню Йорк Рейнджърс би трябвало да реши сериозен проблем с родения в Русе вратар Александър Георгиев преди да стартира довършването на сезона.

В момента разрешителното на Сашо изтича на 31 юли и той би трябвало да напусне територията на Съединени американски щати, с цел да си изкара ново. Това го вкарва непосредствено в карантина, което значи, че пропуща началото на плейофите.

Георгиев така и така е в комплицирана обстановка, откакто Рейнджърс държат трима вратаря, а за подготвителния лагер бе викнат и четвърти - Адам Халак от дублиращия тим.

По принцип в последните мачове преди спирането на шампионата Игор Шестьоркин бе титуляр в множеството дуели. Сашо бе втори вратар, а минимум бе употребен именитият Хенрик Лундквист. Швецът обаче твърдо не желае да завърши с кариерата си, а с цел да се откупи неговия контракт би трябвало да се извадят 10 милиона $.

Заради това след приключването на сезона Александър Георгиев най-вероятно ще бъде освободен или пратен в различен тим, като към него има много сериозен интерес.

Сашо е стеснен свободен сътрудник, откакто договорът му за дилетант изтича. Това значи, че би трябвало да му бъде препоръчан нов контракт, в случай че желае да бъде непокътнат от Рейнджърс. Показателите на българския вратар са много по-добри от тези на Лундквист за втори следващ сезон.

Това го прави един от най-хубавите на пазара за вратари. На всичко от горната страна от идващия сезон ще има още един тим - Сиатъл, който ще избира своите хокеисти след излъчването на първенеца.

“24 часа”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР