Ню Йорк прие спешно законодателство за забрана на оръжията на

...
Ню Йорк прие спешно законодателство за забрана на оръжията на
Коментари Харесай

В Ню Йорк се забранява носенето на оръжие на обществени места

Ню Йорк одобри незабавно законодателство за възбрана на оръжията на доста публични места, съобщава Би Би Си. Това се случи след забележителното решение на Върховния съд от предишния месец, което отстрани рестриктивните мерки на щата.

Правилата също по този начин изискват купувачите на оръжие да потвърдят, че могат да употребяват оръжие и да изпратят сметки в обществените медии за обзор.

Според анализатори новите ограничавания може да доведат до ново правно предизвикателство.

Решението на Върховния съд, което на процедура уголемява правата върху оръжията, е най-важното за оръжията от повече от десетилетие.

Има яростен народен спор по въпроса - основно сред републиканците, които поддържат повече притежаването на оръжие, и демократите, които желаят по-строги ограничавания.

Политическите разделения бяха задълбочени от нашумялите стрелби в главно учебно заведение в Увалде, Тексас, и хранителен магазин в Бъфало, Ню Йорк, през май.

Насилието обаче провокира рядко двупартийно изпитание, което докара до най-значимия федерален законопроект за надзор на оръжията в Съединени американски щати от близо 30 години. Той постанова по-строги инспекции на младите купувачи и предизвиква страните да лишават оръжията от хора, считани за опасност.

Законът на Ню Йорк, който влиза в действие на 1 септември, планува:

- Забрана за носене на огнестрелни оръжия на " чувствителни места ", в това число Таймс Скуеър в Ню Йорк - само че също и учебни заведения, университети, държавни здания, места за обществени митинги, здравни заведения, места за поклонение, библиотеки, детски площадки, паркове, питейни заведения, театри, игрища, музеи, изборни секции и казина.

- Хората няма да имат право да носят оръжия в който и да е бизнес или на работното място, в случай че притежателите не слагат знаци, че оръжията са добре пристигнали.

- Тези, които аплайват за лиценз, ще би трябвало да дават референции за четири характера, да преминат образование за сигурност на огнестрелни оръжия и да практикуват пукотевица, да се подлагат на периодически инспекции на предишното и да предадат информация за контакт на своя брачен партньор, домакински сътрудник или други възрастни, живеещи в тяхното домакинство.

- Кандидатите ще би трябвало да предадат лист с сметки в обществените медии, които са имали през последните три години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР