Ню Йорк посрещна нова 2022 година с традиционното спускане на

...
Ню Йорк посрещна нова 2022 година с традиционното спускане на
Коментари Харесай

Ню Йорк посрещна 2022-ра със спускането на кристалната топка на Таймс скуеър

Ню Йорк посрещна нова 2022 година с обичайното втурване на кристалната топка на " Таймс скуеър ", съобщи Асошиейтед прес.
Хиляди хора стояха един до различен на " Таймс скуеър " и отброяваха секундите до спускането на 6-тонната топка, което става тъкмо в среднощ локално време и ознаменува свършека на предходната и началото на новата година.
Присъстващите на събитието бяха към 15 хиляди, доста по-малко от десетките хиляди, които нормално се събират, с цел да следят емблематичното втурване, отбелязва Асошиейтед прес.
Топката се спусна в миг, в който американската нация се пробва да се зареди с оптимизъм, че най-тежките дни от коронавирусната пандемия към този момент са в предишното. Вчера здравни експерти предизвестиха, че тържествата с прекомерно доста хора по случай настъпването на Новата година не са добра концепция поради бързото разпространяване на разновидността Омикрон на ковид.
На миналогодишното втурване на кристалната топка на " Таймс скуер " поради пандемията не бяха позволени хора, напомня Асошиейтед прес.
Макар броят на присъстващите на събитието тази година да бе по-малък, на него участваха доста хора, като част от тях са пристигнали от далечни обитаеми места, с цел да го следят.
Местните управляващи настояха спускането на кристалната топка на " Таймс скуеър ", който е едно от най-популярните места на света, да бъде извършено с присъединяване на хора, с цел да бъде показана решимостта на Ню Йорк да се възвърне от ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР