НЮ ЙОРК -- Оневиненият член на Central Park Five Юсеф

...
НЮ ЙОРК -- Оневиненият член на Central Park Five Юсеф
Коментари Харесай

Оневиненият член на Central Park Five Юсеф Салаам спечели място в градския съвет на Ню Йорк

НЮ ЙОРК -- Оневиненият член на " Central Park Five " Юсеф Салаам завоюва място във вторник в градския съвет на Ню Йорк, завършвайки замайващ поврат от десетилетия на благосъстояние откакто беше погрешно затворен в скандално дело за обезчестяване.

Салаам, демократ, ще съставлява централен регион на Харлем в Градския съвет, откакто се кандидатира без противник за мястото на едни от многото локални избори, извършени в Ню Йорк положение вторник. Той завоюва първичните си избори със съкрушителна победа.

Победата идва повече от две десетилетия, откакто ДНК доказателства бяха употребявани за анулация на присъдите на Салам и четирима други чернокожи и латиноамериканци за изнасилването и побоя на бял през 1989 година джогинг в Сентрал парк. Салам беше задържан на 15 години и хвърлен в пандиза за съвсем седем години.

Юсеф Салам продължава наклонността новодошли в политиката да управляват Централен Харлем

Кандидатурата на Салам е увещание за това по какъв начин може да наподобява войната с престъпността, когато отиде прекомерно надалеч.

Салаам беше задържан дружно с Антрон МакКрей, Кевин Ричардсън, Реймънд Сантана и Кори Уайз и упрекнати в нахлуване над жена, която тичаше в Сентръл парк.

Престъплението доминираше в заглавията в града, разпалване на расово напрежение, до момента в който полицията арестува черни и латиноамерикански мъже и момчета за разпит. Бившият президент Доналд Тръмп, тогава единствено нагъл управител в региона на недвижимите парцели в града, пусна огромни реклами във вестниците, които умоляваха Ню Йорк да върне смъртното наказване.

Тийнейджърите, наказани за нападението, излежаха сред пет и пет 12 години затвор, преди делото да бъде преразгледано.

Сериен изнасилвач и палач в последна сметка беше обвързван с закононарушението посредством ДНК доказателства и признание. Присъдите на Петимата от Сентрал Парк бяха анулирани през 2002 година и те получиха общо съглашение от 41 милиона $ от града.

Салаам води акция за облекчение на бедността и битка с облагородяването в Харлем. Той постоянно загатваше своята присъда и отнемане от независимост по пътеката - мястото му като знак на несправедливостта, което оказва помощ да се оживи преобладаващо черният регион и да го тласка към победа.

" Аз в действителност съм дипломат на болката на всички ", той споделих. „ В доста връзки минах през това за нашите хора, с цел да мога в този момент да ги управлявам. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР