Ню Йорк. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се

...
Ню Йорк. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се
Коментари Харесай

Усилията на българското правителство в сферата на младежта са признати на световно ниво

Ню Йорк. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с управлението на Фонда на Организация на обединените нации за население и развиване по време на работното си посещаване в Ню Йорк. На срещата участваха зам.-генералният шеф Лаура Лонден, районният шеф за Европа и Централна Азия Алана Армитаж и Анека Худсен – шеф на Здравния департамент на Фонда на Организация на обединените нации за население и развиване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта . Ръководството на Фонда съобщи, че с помощта на българското държавно управление страната ни се е потвърдила като водач в насърчаването на младежкото развиване и присъединяване. „ Многократно сме давали България за образец на интернационалните конгреси на най-високо ниво – страната ви е водеща освен в района, само че и в света ”, уточни зам.-генералният шеф Лаура Лонден. Тя сподели пред министър Кралев, че се правят оценка високо целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в бранш „ Младеж ” предвид на възходящата демографска рецесия в Европа и значимостта на това младежите да вземат участие в построяването на спокойно и несъмнено общество. Лонден съобщи подготвеност за оказване на бъдеща поддръжка от страна на Фонда на българското държавно управление и на Министерство на младежта и спорта (ММС) в осъществяването на юношески политики в Европа и в света. „ Приветстваме напъните на Вашето държавно управление за включване на достъп до здравно обучение като избираем предмет в учебно заведение ”, разяснява още тя.
Красен Кралев насочи покана представител на Фонда да вземе присъединяване в Европейската младежка конференция, която ММС ще провежда през месец април в София в границите на Председателството. Министърът на младежта и спорта изясни, че форумът има за цел да създаде съответни рекомендации към идната Европейска тактика за младежта.
По време на срещата бе доказано и желанието за подписване на съглашение в областта на младежта сред ММС и Фонда на Организация на обединените нации за население и развиване, което ще е основно за бъдещата работа на България в насърчаването на младежкото развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР