Ню Йорк. Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на

...
Ню Йорк. Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев при представянето на „Глобалната коалиция за надежда“ в Ню Йорк: Длъжни сме да отдадем почит пред личния пример в борбата с екстремизма

Ню Йорк. Изправени сме пред предизвикването да се противопоставим на екстремизма освен като общества, само че и като персони и можем да реализираме триумф единствено в случай че отстояваме своите полезности и отдаваме респект към хората, които са преoдолели страха си и са се опълчили против насилието. Това съобщи президентът Румен Радев на интернационален конгрес в Ню Йорк под патронажа на ЮНЕСКО, на който беше показана „ Глобалната коалиция за вяра “, оповестиха от прессекретариата на президента . Държавният глава управлява българската делегация, която е в Ню Йорк за присъединяване в 72-рата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Целта на „ Глобалната коалиция за вяра “ е да отличава годишно елементарни хора, които се трансформират в герои, рискувайки живота си в битката с екстремизма, или са направили дейности в отбрана на културното завещание и построяването на мостове сред културите. На тържествена гала българският президент отличи полковник Матю Богданос за заслугите му в изобличаването на връзката сред трафика на културни полезности и финансирането на тероризма и лейтенант Кохар Салех за приноса ѝ в битката с Ислямска страна, в границите на „ Отдаването на респект към героите на международната акция против екстремизма и нетолерантността “.
„ Краят на студената война породи вяра за основаването на сигурен и проспериращ свят, само че през днешния ден сме изправени пред от ден на ден провокации, които заплашват мира и стабилността. Едно от тези провокации е екстремизмът, който не признава граници и полезността на човешкия живот, културата и религията “, акцентира в изявлението си Румен Радев. Държавният глава прикани в никакъв случай да не се не помни образецът на хората, които имат убедеността, куража и силата да се борят за по-доброто бъдеще на човечеството.
По-рано през днешния ден президентът Румен Радев организира среща с водещи еврейски организации от Съединени американски щати, на която прикани за увеличение на вложенията от Съединени американски щати и Израел в България в региона на осведомителните технологии и други сфери с висока добавена стойност. Според президента страната ни може да употребява опита на Съединени американски щати и Израел във въвеждането на стратегии за образование на компютърни експерти и присъединяване им в действителната стопанска система, което ще сътвори вероятности за повече младежи да изберат да се развиват професионално в България. Президентът Радев съобщи също по този начин, че по-скорошното отпадане на визите за българските жители, които пътуват и работят в Съединени американски щати, ще даде нов подтик на двустранното икономическо съдействие. По време на срещата беше маркиран и историческият принос на страната ни, която съумява да избави през Втората международна война своята еврейска общественост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР