НЮ ЙОРК (АП) — Веднъж седмично в хотел в центъра

...
НЮ ЙОРК (АП) — Веднъж седмично в хотел в центъра
Коментари Харесай

Отряд момичета скаути реши да подкрепи мигрантите въпреки обратната реакция

НЮ ЙОРК (АП) — Веднъж седмично в хотел в центъра на Манхатън десетки девойки скаути се събират в свободна стая, направена като домашна от връвни светлини и детски рисунки. Те печелят значки, вървят на екскурзии до Статуята на свободата и се учат по какъв начин да се движат в метрото в град, който множеството преди малко са почнали да назовават ​​свой дом.

Те са най-новите членове на най-голямото момиче в Ню Йорк Скаутски отряд. И те живеят в незабавен подслон, където 170 000 търсещи леговище и мигранти, в това число десетки хиляди деца, са пристигнали от южната граница от пролетта на 2022 година

Докато държавни чиновници разискват по какъв начин да се оправят с притока на новопристигнали, девойките скаути — чийто отряд 6000 обслужва деца, които живеят в системата от приюти от 2017 година — безшумно посрещат стотици от най-младите нови поданици на града с поддръжката на дарения. Повечето от девойките са избягали от тежките условия в Южна и Централна Америка и са претърпели тежко пътешестване до Съединени американски щати.

Не всички са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР