НЮ ЙОРК (AP) — Тестването на отпадъчни води върши добра

...
НЮ ЙОРК (AP) — Тестването на отпадъчни води върши добра
Коментари Харесай

Тестовете за отпадъчни води могат да открият mpox, установи проучване. Очаквайте повече бъгове да бъдат проследявани по този начин

НЮ ЙОРК (AP) — Тестването на отпадъчни води прави добра работа при разкриване на инфекции с mpox, споделиха американски здравни чиновници в отчет от четвъртък, който поддържа натиска за потребление на канализация за следене на повече заболявания.

Съединени американски щати Изследователите от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите откриха, че в продължение на една седмица е имало 32% възможност тестванията да открият съществуването на най-малко един човек, инфектиран с mpox в популация, варираща от хиляди до милиони.

Ейми Кърби, която управлява работата на CDC по наблюдението на отпадъчните води, сподели, че в началото не са знаели дали тестванията ще работят за рядка зараза като mpox.

„ Оказа се, че работи доста добре “, сподели тя.

Възможността тестванията да открият инфекции нарастваше, защото повече хора бяха инфектирани. Когато имаше 15 или повече души, инфектирани в дадена общественост, имаше 76% късмет тестването на отпадъчни води да открие mpox.

Водата, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР