Хиляди препълниха Юниън Скуеър в Ню Йорк за раздаване на стриймъри, хвърлят столове и блъскат коли

...
НЮ ЙОРК (AP) — Тълпа от хиляди, препълнила Юниън скуеър
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (AP) — Тълпа от хиляди, препълнила Юниън скуеър в Манхатън за раздаването на популярни стриймъри на живо, излезе извън контрол в петък следобед , с някои, които се катерят по превозни средства, мятат столове и хвърлят удари, оставяйки полицията да се бори да овладее хаоса.

Кадри от телевизионни новини показват надигаща се, плътно натъпкана тълпа, която тича по улиците, прескачайки структури в парка и ръмжащ трафик. Викащи тийнейджъри замахваха с предмети по стъклата на колите, хвърляха кутии с боя и задействаха пожарогасители. Някои хора се качиха на движещо се превозно средство и паднаха, докато то се отдалечаваше. Други блъскаха или се катереха по градските автобуси.

До 17:30 ч. растящият брой полицаи си възвърнаха контрола над голяма част от района, но все още избухваха малки престрелки, като млади хора събаряха барикади и хвърляне на бутилки и дори саксия по служители. Полицията беше забелязана да блъска хора на земята и да ги преследва по улицата.

Полицията планира да повдигне обвинения срещу стриймъра, Kai Cenat, по множество обвинения за подбуждане на безредици, незаконно събрание и вероятно други престъпления, началник на NYPD Департаментът Джефри Мадри каза вечерта. Полицаите арестуваха 65 души, включително 30 непълнолетни.

Много хора бяха ранени, включително най-малко четирима души, откарани с линейки, каза Мадри, добавяйки, че е видял други хора да напускат района с окървавени глави.< /p>

„Хората страдаха тук“, каза Мадри. Някои шофьори бяха блокирани, тъй като хората се качиха върху колите им. Мадри каза, че няколко полицейски превозни средства са били повредени, включително неговият.

В своята емисия в Instagram Ценат беше популяризирал раздаване в 16:00 часа. в парка. Хората започнаха да се редят още от 13:30 часа. Към 15 часа тълпата нарасна и стана непокорна. Някои млади хора, напускащи парка, казаха, че са дошли с очакване да получат компютър за стрийминг на живо или нова PlayStation.

Скайларк Джоунс, 19, и негов приятел дойдоха да видят Cenat и да се опитат да получат нещо от неговото раздаване. Когато пристигнаха, сцената вече беше препълнена. Хвърляха се бутилки. Имаше суматоха още преди Cenat да се появи, казаха те.

Историята продължава

„Това беше филм“, каза Джоунс. Полицията „дойде с щитове за борба с безредици, нападайки хората.“

Cenat, 21, е създател на видео с 6,5 милиона последователи в платформата Twitch, където редовно предава на живо. Той също така може да се похвали с 4 милиона абонати в YouTube, където публикува ежедневни житейски и комедийни влогове, вариращи от „Fake Hibachi Chef Prank!“ до най-новия му видеоклип, „Наех ни гаджета в Япония!“

Неговите 299 видеоклипа в YouTube са натрупали повече от 276 милиона гледания сред тях. През декември той беше коронован за стриймър на годината на 12-ите годишни награди Streamy. Съобщенията, изпратени до неговия публицист, управляваща компания и имейл адрес за бизнес запитвания, не бяха върнати веднага.

Предавайки на живо в Twitch от превозно средство, докато събитието набираше сила, Cenat показа карти за подаръци, които планираше да раздаде. Отбелязвайки присъствието на тълпата и полицията, той призова: „Всички, които са там, уверете се, че сте в безопасност. ...Няма да правим нищо, докато не стане безопасно.“

В крайна сметка той и антураж излязоха от превозното средство и се промъкнаха през тълпата, пресякоха улица и отидоха в парка, където Cenat беше заобиколен от аплодираща, блъскаща се тълпа.

Maddrey каза, че Cenat в някакъв момент следобеда е бил отстранен „за неговата безопасност“ и полицията е в контакт с него. Видеоклипове, публикувани в социалните медии и взети от новинарски хеликоптери, показват, че Cenat е издигнат през ограда и извън тълпата и след това поставен в полицейска кола.

Началникът на полицията също каза, че градски автобус, пълен с хора, които са били арестуваният беше атакуван и трябваше да бъде изпратена повече полиция, за да го защити. Множество хора бяха забелязани с ограничители за ръце, седнали на тротоарите, а множество млади мъже бяха отведени с белезници.

„Сблъсквали сме се с подобни неща и преди, но никога до това ниво на опасност“, каза Мадри. Трима офицери са ранени, включително сержант, който си е счупил ръката. Тийнейджър е бил ранен от експлозия на фойерверки, каза той.

Бизнесите в близост до площада затвориха вратите си. Карина Трейл, управител на Petite Optique, магазин за очила наблизо, се скри вътре, докато полицията разпръсна тълпата.

„Обикновено хората раздават безплатни неща, никога не е така. Много е организирано“, каза тя. „И тук имаме много хаотична сцена.“

Силни трясъци в един момент изплашиха някои от тълпата.

„Това беше малко плашещо, особено когато хората започнаха да бягат, “ каза Трейл.

Полицията, някои с палки, използва метални барикади, за да изтласка тълпата назад и високоговорители, за да обяви неколкократно събирането за незаконно.

„Слушайте, ние не сме срещу младите хората да се забавляват добре, ние не сме против събирането на млади хора", каза Мадри. „Но не може да бъде до такова ниво, че да е опасно. Много хора пострадаха днес."

___

Журналистите от Associated Press Дейв Колинс, Робърт Бъмстед, Дейвид Мартин, Айеша Мир, Брук Лансдейл, Малика Сен, Дийпти Хаджела и Карън Матюс допринесоха за този доклад.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР