НЮ ЙОРК (AP) — Роден е в паузата, преди толкова

...
НЮ ЙОРК (AP) — Роден е в паузата, преди толкова
Коментари Харесай

Хип-хопът навършва 50 години, преоткривайки себе си и части от света по пътя

НЮ ЙОРК (AP) — Роден е в паузата, преди толкоз десетилетия — оня миг, когато вокалите на песента изчезнаха, инструментите затихнаха надолу и ритъмът излезе на сцената. Тогава хип-хопът се появи на света, употребявайки момента и го преоткривайки. Нещо ново, произлизащо от нещо познато.

В ръцете на диджеите, пускащи албумите, този миг на отмора се трансформира в освен това: комбинация сама по себе си, повтаряна в безконечен лууп, напред-назад сред грамофоните. MC-тата се включиха в него, изговаряйки свои лични умни рими и игра на думи върху него. Същото направиха и танцьорите, b-boys и b-girls, които паднаха на пода, с цел да танцуват брейк. Той закупи собствен личен образен жанр, като художниците на графити го придвижиха по улиците и подлезите на Ню Йорк.

Разбира се, не остана там. Музикална форма, просвета, с преоткриване като самата й ДНК, в никакъв случай, в никакъв случай не би могла. Хип-хопът се популяризира от празненствата до парковете, през кварталите на Ню Йорк и по-късно в район...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР