НЮ ЙОРК (AP) — Медийната компания Gannett, най-голямата вестникарска верига

...
НЮ ЙОРК (AP) — Медийната компания Gannett, най-голямата вестникарска верига
Коментари Харесай

Новинарската верига Gannett казва, че ще спре да използва съдържание на AP за първи път от век

НЮ ЙОРК (AP) — Медийната компания Gannett, най-голямата вестникарска верига в нацията и издател на USA Today, съобщи във вторник, че ще спре да употребява публицистика от Асошиейтед прес по-късно този месец, прекъсвайки вековно партньорство.

Решението „ ни разрешава да влагаме в допълнение в нашите редакции “, сподели говорителката на Gannett Lark-Marie Anton. С повече от 200 търговски обекта, веригата съставлява повече вестници от всяка друга компания, членуваща на AP в Съединени американски щати.

Бележка от основния шеф по наличието на Gannett Кристин Робъртс подреди на редакторите на веригата да спрат да употребяват истории, видеоклипове и изображения, предоставени от AP на 25 март. Бележката, получена от Associated Press, беше обявена за първи път от The New York Times.

„ Шокирани сме и разочаровани да забележим тази записка “, сподели Лорън Истън, представител на Асошиейтед прес. „ Разговорите ни с Gannett бяха продуктивни и продължаващи. Оставаме с вяра, че Gannett ще продължи да подкреп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР