НЮ ЙОРК (АП) — Фермерски работник в Мичиган е диагностициран

...
НЮ ЙОРК (АП) — Фермерски работник в Мичиган е диагностициран
Коментари Харесай

Фермерски работник в Мичиган, диагностициран с птичи грип, става вторият случай в САЩ, свързан с млечни крави

НЮ ЙОРК (АП) — Фермерски служащ в Мичиган е диагностициран с птичи грип — вторият случай при хора, обвързван с огнище при млечни крави в Съединени американски щати.

Пациентът е имал леки признаци, споделиха здравните управляващи в Мичиган, обявявайки случая в сряда. Властите споделят, че лицето е било в контакт с крави, за които се допуска, че са инфектирани, и рискът за обществото остава невисок.

Първият случай се случи в края на март, когато аграрни служащ в Тексас беше диагностициран в това, което публични лица нарекоха първия прочут случай в международен мащаб на човек, инфектиран с тази версия на птичи грип от бозайник. Този пациент също беше лекуван с антивирусно лекарство и заяви за инфектиране на очите.

От 2020 година вирусът на птичия грип се популяризира измежду повече скотски типове – в това число кучета, котки, скунксове, мечки и даже тюлени и морски прасета – в десетки страни. Откриването в добитъка в Съединени американски щати по-рано тази година беше непредвиден поврат, който провокира въпроси по отношение на безвредно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР