Бивш избор на драфта на НБА от първи кръг е осъден на 10 години затвор за измама със здравеопазване за 4 милиона долара

...
НЮ ЙОРК (AP) — Федерален съдия осъди бивш избор на
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (AP) — Федерален съдия осъди бивш избор на драфт на НБА от първи кръг на 10 години затвор в четвъртък , заявявайки, че е използвал уменията си за работа с хора, за да примами други да подпомогнат неговата здравна измама за 5 милиона долара, след като е „пропил“ значителни приходи от професионалната си кариера.

Терънс Уилямс, 36, от Сиатъл, също беше наредено да ще загуби повече от 650 000 долара и ще плати 2,5 милиона долара обезщетение за ограбването на плана за здравеопазване и социални помощи на НБА между 2017 г. и 2021 г. с помощта на зъболекар в Калифорния и лекари в щата Калифорния и Вашингтон. Печалбите са генерирани от искове за фиктивни медицински и стоматологични разходи.

Прокурорите казаха, че фалшивите фактури, създадени от медицинските специалисти, са били обработени от други хора, наети от Уилямс, за да измами плана, който предоставя здравни ползи на отговарящи на условията активни и бивши Играчи от НБА и техните семейства.

„Вие бяхте още един играч, който пропиля значителни печалби от периода, когато играехте баскетбол професионално“, каза му съдия Валери Е. Капрони. „Трябваше да имаш достатъчно пари, за да бъдеш готов за цял живот, но не го правиш.“

Уилямс бе избран под номер 11 в драфта през 2009 г. от тогавашния Ню Джърси Нетс. Преди да приключи кариерата си през 2013 г., той игра за Нетс, Бостън Селтикс, Хюстън Рокетс и Сакраменто Кингс.

Уилямс се призна за виновен в заговор за извършване на здравни и телеграфни измами и утежняваща кражба на самоличност в случай, който доведе до наказателни обвинения срещу 18 бивши играчи от НБА. До момента 13 са се признали за виновни по обвиненията. От тези, които са били осъдени, много са получили „изтърпяно време“ или пробация, което означава, че не е трябвало да влизат в затвора. Най-малко 10 от бившите играчи са платили рушвети на обща стойност около 230 000 долара на Уилямс, казаха властите.

В по-голямата си част обвинените бивши играчи са имали кариера на калфа, играейки за няколко различни отбора и никога не са достигали близо до огромната слава или заплата, която получават топ играчите.

Историята продължава

Все пак 18-те играчи направиха общо $343 милиона по време на кариерите си на корта в НБА, без да се броят външни приходи, одобрения или това, което някой може да е спечелил, играейки в чужбина.

Преди да бъде обявена присъдата, Уилямс се задави многократно, докато обвиняваше престъплението си върху „глупостта и алчността“ и каза, че съжалява, че лишаването от свобода ще го откъсне от шестте му деца, две от които сега са възрастни.

„Поемам един милион процента пълна отговорност за моята роля в този случай“, каза той.

Той добави, че е дошъл в съда „смирен и унизен“, както той обвини обръщането му към престъпността отчасти поради пристрастяване към опиоиди, развило се след като е взел болкоуспокояващи, за да се справи с болката от продължителни наранявания от професионалната си кариера.

Съдията обаче каза, че изглежда, че той е използвал голямата си личност да примами приятели и други да се присъединят към него в схема за кражба на пари, защото не искаше да търси законна работа.

Тя каза, че поведението му е „изнудващо, агресивно“. И мотивацията му, добави тя, „беше алчност.“

„Мислиш преди всичко за себе си, а не за другите“, каза Капрони.

Тя каза, че ще изисква от него да участва в програма, която учи как да управляваме парите. Що се отнася до това какво се е случило с печалбите му в НБА, тя каза: „Моето предположение е, че просто са пропилени за глупави неща.“

U.S. Адвокат Деймиън Уилямс каза, че обвиняемият, който е играл за Луисвил в колежа, е вербувал медицински специалисти и други, за да осъществят престъпен заговор и да увеличат максимално незаконните печалби.

„Уилямс не само е напълнил джобовете си чрез измами и измама, но също така открадна самоличността на други хора и заплаши свидетел, за да продължи престъпните си начинания. Заради наглите си престъпни действия Уилямс сега е изправен пред години затвор.“

Уилямс е в затвора от май 2022 г., когато прокурорите твърдят, че е изпратил заплашителни телефонни съобщения до свидетел по делото.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР