НЮ ЙОРК (АП) — двете баби на Шон Уанг живеят

...
НЮ ЙОРК (АП) — двете баби на Шон Уанг живеят
Коментари Харесай

Шон Уанг направи домашен филм. Сега той и бабите му отиват на Оскарите

НЮ ЙОРК (АП) — двете баби на Шон Уанг живеят дружно. Те четат вестника дружно. Те танцуват дружно. Те спят в едно легло и се оплакват от пърдашите си. По-голямата от двете, Yi Yan Fuei, е на 96. По-младата, Chang Li Hua, е на 86. Те са свекърви, само че се държат по-скоро като сестри.

Когато Wang, тяхната 29-годишна -стар внук, навлизаше в правенето на филми, един от първите, които направи, беше къс филм, в който И и Чанг го хранят с боровинки. Когато Шон отхвърля, те го убиват и го погребват в задния двор.

Уанг продължи да ги стреля в дома им в региона на залива, изключително откакто се реалокира да живее при майка си наоколо по време на пандемията. Те привикнаха с камерата му. Но те в никакъв случай не са мислили, че това ще докара до премиите на Академията.

„ Wài Pó and Nǎi Nai “, надълбоко очарователният портрет на Уанг на неговите баби, е номиниран за най-хубав документален филм на премиите на Академията. В него Уанг снима И и Чанг по какъв начин се въртят в всекидневието си с малко палавост...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР