НЮ ЙОРК (АП) — Джак Фиск, легендарният продуцентски дизайнер, е

...
НЮ ЙОРК (АП) — Джак Фиск, легендарният продуцентски дизайнер, е
Коментари Харесай

Вътре в дълготрайните филмови домове на Джак Фиск, легенда на продуцентския дизайн

НЮ ЙОРК (АП) — Джак Фиск, именитият продуцентски дизайнер, е минал по доста пътища през живота си. Той потегля да търси по затънтените пътища местоположения за филми и хълмове, върху които да построи бутафорни къщи. Той е бил на Соломоновите острови за „ Тънката алена линия “ и в канадските Скалисти планини за „ The Revenant “. Но Америка в действителност е негова територия.

Фиск, на 78 години, в продължение на половин век строи някои от най-незаличимите домове и структури на филмите. Той създаде величествения викториански жанр, който наднича от горната страна над житните полета в „ Дните на парадайса “ (1978) на Терънс Малик. Той издигна петролната дерик от „ Ще има кръв “ (2007) на Пол Томас Андерсън. И той построи дома на Моли Бъркхард в Осейдж за „ Убийците на цветната луна “ на Мартин Скорсезе.

„ Убийците на цветната луна “, който включва пресъздаване на град Феърфакс в Оклахома от към 1919 година, уголемява необятната линия на Американска земя и история, които Фиск е покрил. И това донесе на Фиск третата му...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР