НЮ ЙОРК (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп беше осъден

...
НЮ ЙОРК (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп беше осъден
Коментари Харесай

Тръмп е осъден да плати на The New York Times и неговите репортери почти 400 000 долара съдебни разноски

НЮ ЙОРК (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп беше наказан в петък да заплати съвсем 400 000 $ правосъдни разходи на The New York Times и трима проверяващи кореспонденти, откакто той ги съди несполучливо поради извоювана премия Пулицър през 2018 година история за благосъстоянието и данъчните практики на фамилията му.

Вестникът и репортерите Сузане Крейг, Дейвид Барстоу и Ръсел Бютнър бяха освободени от делото през май. Искът на Тръмп против отчуждената му племенница Мери Тръмп, че тя е нарушила авансово съглашение за съглашение, като е предоставила данъчни документи на репортерите, към момента не е прегледан.

Нюйоркският арбитър Робърт Рийд сподели, че като се има поради „ сложността на проблемите “ в тази ситуация и други фактори, е рационално Доналд Тръмп да бъде заставен да заплати на юристите на „ Таймс “ и на репортерите общо 392 638 $ юридически възнаграждения.

„ Днешното решение демонстрира, че неотдавна измененият статут на щата против SLAPP може да бъде мощна мощ за отбрана на свободата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР