Бивш набирач на средства за реп. Джордж Сантос е обвинен в телеграфна измама и кражба на самоличност

...
НЮ ЙОРК (AP) — Бивш набирач на средства за реп.
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (AP) — Бивш набирач на средства за реп. Джордж Сантос беше обвинен в сряда по федерални обвинения, че се е представял за високопоставен високопоставен помощник в Конгреса, докато събира дарения за кампанията на републиканеца в Ню Йорк.

Сам Миеле беше обвинен в четири обвинения за телена измама и утежняваща кражба на самоличност в предполагаема схема за измама на дарители и получаване на пари за Сантос под фалшив претекст. Прокурорите казаха, че Миеле се е представяла за високопоставен помощник на член на Камарата с лидерски отговорности, използвайки фалшиво име и имейл адрес, за да измами най-малко дузина бъдещи донори.

Сантос не е обвинен по случая.

В обвинителния акт не е посочено името на лицето, което е представено по име, но подробностите за обвиненията съвпадат с множество новинарски репортажи, идентифициращи помощника като Дан Майер, сега пенсиониран като дългогодишен началник на кабинета на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, R-Calif., който по това време беше лидер на малцинството.

Miele се призна за невинен по обвиненията пред федералния съд в Бруклин и беше освободен срещу гаранция от $150 000. Адвокатът му Кевин Марино не отговори веднага на телефонно съобщение.

Майер не отговори веднага на искане за коментар. Офисът на Сантос не отговори на искане за коментар.

Федералните прокурори казаха, че Миеле е признала, че е „фалшифицирала самоличността си пред голям донор“ в писмо, изпратено до Сантос миналия 26 септември, няколко месеца преди Сантос беше избран. Според обвинителния акт Миеле каза, че той е „с висок риск, висока награда във всичко, което правя“. > Обвинителният акт идва три месеца след като Сантос беше арестуван по обвинения в телеграфна измама, пране на пари, кражба на публични средства и даване на неверни изявления пред Конгреса. Той се призна за невинен и настоя, че няма намерение да подава оставка от Конгреса.

Делото срещу Сантос включва отделни обвинения, че той е присвоил пари от кампанията си за лична употреба, излъгал е Конгреса за финансите си и е измамил своите в незаслужени чекове за безработица.

По време на кандидатурата си за поста Сантос измисли откъси от историята на живота си, представяйки се лъжливо като богат търговец на Уолстрийт, докато всъщност се бореше да плаща наема си и работеше за компания, обвинена в управление на схема на Понци.

___

Авторът на Associated Press Фарнуш Амири във Вашингтон допринесе за този доклад.

___

Тази история е актуализирана, за да коригира изписването на фамилното име на бившия началник на кабинета на конгресмена Кевин Маккарти на Дан Майер, вместо на Дан Майер.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР