НЮ ЙОРК (AP) – Помислете за храна и филми и

...
НЮ ЙОРК (AP) – Помислете за храна и филми и
Коментари Харесай

Обслужвайки филма за храна, „Вкусът на нещата“ предлага апетитно пиршество

НЮ ЙОРК (AP) – Помислете за храна и филми и мозъкът ви може бързо да измисли ядене с пет ястия. Може би няколко твърдо сварени яйца, за начало, от „ Cool Hand Luke “. Странична поръчка на тост от „ Пет лесни части “, последвана от чорба от „ Рататуй “. Основно ядене от октопод от “Олдбой ”. И дано измием всичко това с шейк за 5 $ от „ Криминале “.

От преди Чарли Чаплин да накара хлебчетата да танцуват в „ Треската за злато “, киното и кухнята са толкоз преплетени, колкото спагетите от „ Дамата и скитникът. Но същински филм за храна – подобен, който не стопира единствено за юфка („ В въодушевление за обич “) или да предприеме пътешестване до Katz („ Когато Хари срещна Сали… “) – е по-рядък деликатес.

Онези филми, които напълно влагат себе си в правенето и консумирането на храна, са по-скоро „ бюфети, които могат да изядат всичките ви очи “. Филми като „ Тампопо “, тази дива еротична ода за рамен; „ Празникът на Бабет “ с неговия луксозен банкет; и “Eat Drink Man Woman, ” питателното фамилно ядене на Ан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР